Kobbertyve anholdt ved grænsen
Mændene havde 600 kilo kobber og 400 kilo metal i deres varevogn, som de påstod, de havde købt i Aabenraa. Foto: Colourbox
To mænd på henholdsvis 31 og 34 år er mandag blevet anholdt af tysk politi, da de ikke kunne redegøre for deres tons tunge metallast.

To danske mænd forsøgte mandag komme ind i Tyskland, da de blev stoppet af tysk politi i Harreslev lige på den anden side af grænsen.

Her viste det sig, at de to danskere med over den dansk-tyske grænse havde et ton metal bag i varevognen. Det skriver tvsyd.dk.

I alt var der 600 kilo kobber og 400 kilo metal bag i varevognen, som mændene påstod, de havde købt i Aabenraa-området.

Men da de tyske betjente fra Bundespolizei ringede til den pågældende forhandler nægtede han at have solgt metallet til mændene. Det viste sig, at forhandleren slet ikke sælger til private.

Politiet bad derpå de to danske mænd på henholdsvis 31 og 34 år om på anden måde at bevise, at de var kommet lovligt til lasten, men det var de ikke i stand til.

Den tunge last er derfor nu blevet beslaglagt, og ifølge tvsyd.dk er de to mænd i forvejen kendt af politiet.

Tysk politi vil i samarbejde med dansk politi undersøge, hvorvidt de to mænd er involveret i den senere tids omfattende kobbertyverier og hvor dagens fangst eventuelt kunne være stjålet.

Kilde: tvsyd.dk