Klamt bowlingcenter får kæmpebøde: Kan ende med fyringer
I den nyeste sag med sur smiley og bøde slipper de ansatte med en reprimande, siger Bowl'n'Funs ejer Lene Høj Larsen. Modelfoto: Shutterstock/Ritzau Scanpix
Sure smileys og store bøder har gennem flere år ramt bowlingcenterkæden Bowl'n'Funs køkkener. Over hundrede gæster er blevet syge af at spise af buffeten.

"Det er en enlig svale".

Det siger Lene Høj Larsen ejer af bowlingcenterkæden Bowl'n'Fun til Vejle Amts Folkeblad efter, at kædens afdeling i Vejle har fået en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner.

Fødevarestyrelsen har straffet Bowl'n'Fun i Vejle for at operere i et køkken, hvor rengøringen er mangelfuld. Her er der blevet konstateret madrester på gulvet, huller og revner i gulvet og en vandlås der er "snavset og slimet".

Den "enlige svale" i Vejle er ved at blive ordnet, oplyser Lene Høj Larsen til Vejle Amts Folkeblad og fortæller, at vandlåsen er udskiftet og at der er bestilt en gulvlægger.

Bøder på op til 60.000 kroner

Ifølge avisen er den sure smiley i Vejle ikke den eneste, men den seneste i en række af anmærkninger og bøder efter besøg af Fødevarestyrelsens kontrollanter.

Således har kædens bowlingcentre i Haderslev, Viby J, Horsens, Viby J, Odense, Svendborg og Viborg siden 2013 fået sure smiley og bøder på helt op til 60.000 kroner.

Blandt andet blev 67 gæster ramt af akut diarré og mavesmerter efter at have spist af kødbuffeten i Bowl’n’Fun i Odense i april 2014.

38 gæster blev i februar 2017 syge efter at have spist af buffeten hos Bowl’n’Fun i Viby J - her faldt kæmpebøden på 60.000 kroner.

Bowl’n’Fun i Horsens fik en sur smiley og to bøder på henholdsvis 40.000 og 20.000 kroner i marts 2017, for både at sælge sundhedsfarlige fødevarer og for manglende underretning til Fødevarestyrelsen efter fund af mus og rotter.

I april fik Bowl’n’Fun i Haderslev en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner, da Fødevarestyrelsens kontrollanter fandt en ”meget beskidt” softicemaskine og generelt manglende rengøring flere steder i køkkenet.

Reprimande og fyringer

Lene Høj Larsen ejer på landsplan 18 Bowl'n'Fun og har 700 medarbejdere.

Hun siger til Vejle Amts Folkeblad, at bøder og sure smileys har konsekvenser internt:

- Det kan ende med afskedigelse, når man ikke følger vores retningslinjer. I den pågældende sag i Vejle slipper de med en reprimande, fordi det overordnet set ikke har været de ansattes ansvar, siger Lene Høj Larsen.