KL bakker op om udspil mod overgreb
Kommunernes organisation KL står i store træk helt bag udspil om at stramme op i sager om overgreb på børn.

Det nye udspil, der skal styrke kommunernes indsats i børnesager, får stor opbakning i kommunernes egen organisation, KL. Udspillet kommer fra socialminister Karen Hækkerup (S).

- Ethvert overgreb eller omsorgssvigt af et barn er ét for meget. Og i kommunerne tager vi et meget stort ansvar for at løfte indsatsen. Derfor er vi bestemt positive over for de initiativer, som ministeren er kommet med, siger Jane Findahl (SF), formand for KL's børne- og kulturudvalg.

Hun mener dog også, at alle parter - ikke kun kommunerne - skal samarbejde om at løfte indsatsen på området.

- I kommunerne er vi allerede godt i gang med at løfte indsatsen på de områder, som ministeren fremhæver, lyder det fra Jane Findahl.

Således har de fleste kommuner allerede beredskaber i forhold til at håndtere sager om overgreb. Man er også godt i gang med at etablere børnehuse, som også er en del af ministerens udspil.

Kravet om, at der skal reageres inden for 24 timer er Jane Findahl dog lidt forbeholden over for.

- Jeg anerkender, at det er meget vigtigt med højt tempo på reaktionstiden.

- Men jeg vil gerne advare mod, at vi i vores iver for at vise handling ikke kommer til at lave for mange bureaukratiske procesregler og kontrolforanstaltninger myndigheder imellem, siger hun.

Jane Findahl understreger, at der ikke findes mirakelkure på området.

- Jeg ville ønske, at man med et trylleslag kunne forebygge, at børn bliver udsat for svigt og overgreb. Men det kan man desværre ikke.

- Det er et område, der er meget komplekst og fyldt med dilemmaer, siger Jane Findahl.

/ritzau/