Kioskejer dræbt med et skud i tindingen
Efter en kort ordveksling med den formodede gerningsmand blev en pakistansk kioskejer dræbt med ét skud.

En 48-årig pakistansk kioskejer blev dræbt med et enkelt skud i tindingen natten til onsdag efter en kort samtale med en formodet gerningsmand på Vesterbro i København, oplyser Københavns Politi, der orienterer om drabet klokken 13 på et pressemøde.

Den dræbte var ejer af Engkiosken på Vesterbro i København.

- Den 48-årige forlod sin kiosk og krydsede Enghavevej i retning mod Matthæusgade, da han blev kontaktet af en mand. Der var tilsyneladende en kort ordveksling de to imellem, inden den 48-årige fortsatte til fods ad Matthæusgade, oplyser politiet.

Gerningsmanden fulgte efter den 48-årige, og 100 meter efter krydset ved Matthæusgade og Enghavevej gik gerningsmanden op på siden af den 48-årige og rettede og affyrede et skydevåben mod hovedet af den dræbte.

- Den 48-årige pakistaner blev ramt af et skud i tindingen og faldt død om på fortovet, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Politiet var fremme ved gerningsstedet mindre end et minut efter hændelsen. Da var gerningsmanden i mellemtiden flygtet til fods ad Enghavevej i retning mod Enghave Plads, hvor politiets spor forsvinder.

Københavns Politi afviser mistanke om rovmord, idet forretningens omsætning er konstateret til stede. Det endelig motiv søges afklaret ved afhøringer af familie, venner, vidner og forretningsforbindelser.

Gerningsmanden beskrives som en udenlandsk mand, 185 centimeter høj, muskuløs af bygning, iført en hvid hættetrøje og mørke bukser.

/ritzau/