Kina erkender store problemer i Syrien
Selv om Kina mener, at krisen er forværret i Syrien, så er der lukket for en udefrakommende militær indgriben.

Situationen i Syrien forværres, siger Kina tirsdag, men understreger samtidig, at Beijing er modstander af en fremmed militær indgriben i landet. Udtalelserne falder forud for USA's udenrigsminister, Hillary Clintons, besøg i den kinesiske hovedstad.

En politisk løsning er den eneste udvej for Syrien, siger det kinesiske udenrigsministeriums talsmand, Hong Lei, til journalister under en daglig nyhedsorientering.

- Vi har altid troet på, at den eneste korrekte vej ud af en krise må være den politiske. Lige nu forværres situationen, men desto værre situationen er, desto mere nødvendigt er det at stå sammen, siger Hong.

Han gentager også Kinas modstand mod enhver brug af kemiske våben, ligesom har også holder fast i Kinas modstand mod en væbnet indgriben i Syrien.

- Kina står ubøjeligt fast på sin modstand mod ethvert land, der udvikler, fremstiller og benytter kemiske våben. Kina er også modstander af en væbnet intervention i syriske anliggender, siger han.

Kina har gentagne gange fordømt enhver plan, der antyder en udefrakommende indblanding i den syriske krise eller enhver plan, der indeholder et "regimeskifte".

Clinton ventes at ankomme senere tirsdag.

Både Kina og Rusland har nedlagt veto i FN's Sikkerhedsråd mod resolutioner, der har til formål at presse Syriens præsident, Bashar al-Assad.

I juli opfordrede Clinton verdens stormagter til at vise Rusland og Kina, at de ville komme til at betale prisen for at modsætte sig skridtet fremad mod en demokratisk overgang i Syrien, hvilket afstedkom en vred tilbagevisning fra Kina.

/ritzau/Reuters