Kim Staal glæder sig til NHL-konkurrence
Selv om Herlev ikke regner med NHL-forstærkning, hilser Kim Staal sine landsmænd velkommen i ligaen.

I modsætning til ishockeyklubber som Herning og Rødovre har Herlev ikke opfostret nogen NHL-spillere endnu.

Derfor har klubben heller ikke udsigt til at blive forstærket af en eller flere danske NHL-profiler, hvis de vælger at komme hjem for at spille efter at være blevet lockoutet i søndags i forbindelse med den igangværende lønkonflikt i verdens bedste liga.

Alligevel ser den mangeårige landsholdsspiller Kim Staal frem til at få NHL-stjernedrys over AL-Bank Ligaen.

- Det kunne være sjovt, hvis der kommer nogen hjem og spiller.

- Det vil betyde, at vi får lov at møde nogle gode spillere, at vi kan få fyldt hallen og får lov at konkurrere med nogle af de allerbedste i verden, siger Staal.

Han er sikker på, at de hjemvendte danskere vil tage opgaven seriøst og give sig fuldt ud, selv om de kommer til at spille på et lavere niveau, end de plejer.

- Jeg kender alle sammen, og der er ikke nogen af dem, der er 33 og har brug for et sabbatår.

- De vil højst sandsynligt gerne spille, og spørgsmålet er vel bare, om de får et tilbud fra en højere liga, som frister endnu mere, siger Staal.

Han tror dog, at AL-Bank Ligaen vil komme til at mærke NHL-lockouten på den ene eller anden måde, uanset hvor de lockoutede spillere finder arbejde.

- Vi ligger jo tæt på Sverige, og hvis de for eksempel fylder op med 30 mand derovre, så er der 30 andre, der enten skal en division ned eller vil vælge at spille i for eksempel Danmark, siger han.

Herlev spiller sin første kamp i den nye sæson fredag aften klokken 20.00 mod EfB Ishockey.

/ritzau/