Unikt indblik: Kim Larsen udgiver sine erindringer
Foto: Ritzau Scanpix
I det sidste halve år af sit liv var Kim Larsen i gang med en erindringsbog. Bogen bliver klar til julehandlen.

I en pressemeddelelse skriver Politikens Forlag, at der vil ligge en bog om Kim Larsen klar i december.

Kim Larsen var inden sin død i gang med, at skrive en erindringsbog i samarbejde med forfatteren Jens Andersen.

Arbejdet havde stået på et halvt års tid, inden Kim Larsen 30. september om morgenen sov stille ind efter lang tids sygdom.

De to nåede at gennemføre en række lange interviews, hvor Kim Larsen fortalte om sin slægt, sine rødder, sin barndom og sin ungdom – hele tiden frem til starten af 1970’erne, da det store gennembrud med Gasolin kom, skriver Politikens Forlag.

- At Kim Larsen og jeg mødtes omkring et bogprojekt, hvor han - som han sagde med glimt i øjet - “helst ville sige sandheden, men det kan jo være svært for en lystløgner”, har været en interessant og berigende oplevelse i det trekvarte år, det stod på. Hver gang sad Larsen klar hjemme i køkkenet i Odense med guitaren, smøgerne og kaffen inden for rækkevidde. Klar til at fortælle. Er du også klar J.A.?, sagde han med et drilagtigt grin, fortæller Jens Andersen, og tilføjer:

- Jeg tror, at Kim Larsen selv var overrasket over, hvor detaljeret hans livsfortælling blev, som den skred frem. Det var ligesom lag på lag, der pludselig var sat i skred. Det rullede bare derudaf, og det virkede også som om, han blev mere og mere inspireret og undervejs flyttede erindringer over i sit musikalske univers.

Jens Andersen og Kim Larsen nåede at lave en erindringsbog om Kim Larsens liv. Foto: Politikens Forlag

- Hver eneste gang sluttede han vores lange samtaler med en lille dramatisk cliffhanger, så jeg kunne glæde mig til næste gang. Jo, jo, en rigtig spillemand - og en djævleblændt god mundtlig fortæller.

De mange timers samtale mellem Kim Larsen og Jens Andersen danner basis for en bog, som med familiens fulde opbakning udkommer 4. december 2018 på Politikens forlag.

Jens Andersen har også skrevet bogen om kronprins Frederik, "Under Bjælken", og "Denne dag, et liv" om forfatteren Astrid Lindgren.