Kendte og prinsesse støtter børn i sorg
Flere kendisser bakker op om et nyt projekt, der skal sætte fokus på børn, der mister en forælder.

Børn og unge, der lever med en alvorligt syg forælder eller mister deres mor eller far, er i fokus i foreningen Børn, Unge og Sorgs nye projekt Giv Håb.

Og det bakker mange kendte op om, ligesom at prinsesse Marie torsdag eftermiddag mødte op ved lanceringen af projektet i Cinemateket i København.

Her kunne de inviterede se to kortfilm med fire kendte, der alle har mistet en forælder.

Sangerinden Karen Busck, skuespiller Peter Gantzler, journalist Rasmus Tantholdt og europaminister Nicolai Wammen har nemlig alle mistet en mor eller far som ganske unge, og det fortæller de om i kortfilmene.

- Det er dejligt at kunne være med i filmen og forhåbentlig være med til at give noget håb, siger sangerinden Karen Busck, der kun var 11 år, da hun mistede sin mor.

- Vi kan vise, at vi lever med tabet, og at dem, der mister, ikke står alene. Hvis bare det kan få én til at tage telefonen og ringe og få støtte, så er det jo det hele værd, siger hun.

Ved arrangementet fortalte en frivillig i foreningen også om tabet af sin far, og hvordan hun undervejs i sygdomsforløbet og efter hans død hentede støtte i Børn, Unge og Sorg. Siden blev hun frivillig og giver nu sine erfaringer videre til andre unge.

Og så fortalte direktør Preben Engelbrecht om de mange unge, der hvert år tager mod til sig og søger hjælp, når de lever med sorg og angst, fordi de enten har sygdom eller døden tæt inde på livet.

Prinsesse Marie kunne ikke lægge skjul på sine følelser, og måtte flere gange duppe øjnene.

- Jeg blev meget rørt, det gjorde jeg, fortalte prinsessen bagefter.

På givhåb.nu kan man se kortfilmene og læse mere om projektet.

/ritzau/