Kendt politiker forsvarer Helsingørfamilie
Hele den tragiske sag om syv tvangsfjernede børn skyldes Helsingør Kommune, mener politiker Tove Videbæk.

Familien fra Helsingør, der har fået tvangsfjernet syv børn, får nu opbakning fra den konservative lokalpolitiker i Ikast/Brande Tove Videbæk.

Hun har gennem de sidste syv år jævnligt været i kontakt med moren i familien, som har betroet sig til det tidligere folketingsmedlem, oplyser tv2.dk.

- Hun har været ked af det og savnet sine børn. Jeg har hørt på hende og må sige, at den behandling, som den familie har været udsat for, troede jeg simpelthen ikke, kunne finde sted i Danmark, siger Tove Videbæk til tv-stationen.

Hun understreger, at hun ikke har kendt til den fireårige drengs eksistens. Hans eksistens blev først opdaget, da politiet besøgte familien og fandt drengen.

Ifølge kommunaldirektør i Helsingør Kommune Bjarne Pedersen har drengen ikke været uden for en dør, siden han blev født.

Kommunen fik - ifølge kommunaldirektøren - et tip fra en borger, der mente, at der nok var et barn til, men vedkommende var ikke sikker, oplyser tv2.dk.

Kommunen fik dog ikke lov af Ankestyrelsen til at opsøge familien på baggrund af tippet.

Familien er langt fra ukendte i kommunen, og forældrene har tidligere udtalt, at de har følt sig forfulgt af kommunen.

På morens hjemmeside skriver hun:

"Den 31. januar 2009 er det 4 år siden vi har set eller hørt noget til vores kidnappede og bortførte 2 største børn det samme gælder for de 4 mindste børn som vi heller IKKE høre noget om, alle 6 børn er ulovligt tyvstjålet af myndighederne i Helsingør uden rettergang"

Familien har flere gange gjort opmærksom på deres sag i medierne.

I 2003 sendte DR-dokumentarprogrammet "Til barnets bedste", lavet af DR journalist Nils Giversen, om familien. Udsendelsen skabte stor debat om tvangsfjernelser af børn, og dengang sagde Villy Søvndal, der var socialordfører i SF på det tidspunkt:

- Der er noget frygteligt galt i denne har sag.

Han kaldte den "absurd og udtalte, at det var "oplagt, at man gør uret mod familien".

I 2006 bragte DR radiodokumentarudsendelsen "De Klemte Børn" om sagen. Siden har TV2 i programmet Dags Dato sendt indslaget " Hvor anderledes må en familie være " fra 2005.

Derudover har aviserne skrevet om sagen.

/ritzau/