Kaos-start i Spa genåbner Formel 1-kampen
Jenson Button vinder Formel 1-løbet i Spa, hvor Fernando Alonso og Lewis Hamilton røg ud i første sving.

Årets Formel 1-sæson har været herligt uforudsigelig, og det fortsætter den med at være.

Jenson Button har siden sejren i årets første VM-afdeling ikke kunnet få sin McLaren-racer til at køre rigtigt stærkt, men ikke desto mindre vandt briten søndagens Formel 1-grandprix i belgiske Spa.

Forudsigeligheden fortsætter desuden ved, at der fortsat er fem kørere, der kan vinde verdensmesterskabet.

Button forsvarede sin pole position i et løb, der blev præget af en kaotisk start, hvor tre kørere udgik efter et større sammenstød i første sving.

Romain Grosjean fra Lotus-Renault ville ikke give sig, da McLarens Lewis Hamilton ville forbi, og så stødte de to biler sammen.

Grosjean fløj hen over VM-etteren Fernando Alonsos Ferrari, som røg af banen og måtte udgå, nøjagtigt som de to biler, der forårsagede sammenstødet.

Med 40 points forspring i VM-stillingen inden søndagens løb så det ellers ud som om, at Alonso efterhånden havde skaffet sig et potentielt afgørende hul til forfølgerne.

Men spanieren kunne skuffet se til, hvordan den forsvarende verdensmester Sebastian Vettel blev nummer to, ligesom finske Kimi Räikkönen med sin tredjeplads også tog en pæn bid af Alonsos VM-forspring.

For Michael Schumacher var der tale om det 300. Formel 1-løb i karrieren. Han har normalt gode erfaringer med Spa-banen, men mod slutningen af løbet mistede han sjette gear og endte derfor på en syvendeplads.

Søndagens løb blev i øvrigt en stor skuffelse for Sauber-teamet, hvis to biler startede som nummer to og fire.

Sergio Perez udgik allerede på første omgang, mens Kamui Kobayashi efter sammenstødet på første omgang røg ned på sidstepladsen og sluttede udenfor de pointgivende placeringer.

/ritzau/

via Listen To News