Kæmpelettelse for FCM med sejr over EfB
Bronzevinderne har haft en svær sæsonstart, og den spinkle 1-0 sejr over Esbjerg var en kærkommen succes.

FC Midtjylland vandt søndag 1-0 hjemme over Esbjerg fB, og den sejr faldt på et tørt sted, indrømmer holdets ledende skikkelser.

- Der ingen tvivl om, at det er en kæmpelettelse. Nu er det første gang i sæsonen, at vi kunne spille med det samme forsvar to gange i streg, og så holdt vi også nullet, påpeger cheftræner Glen Riddersholm.

FCM har nu 11 point efter otte kampe og har med sejren lagt lidt afstand til bunden. Det fik anfører Kristian Bak Nielsen til at smile over hele femøren på trods af, at han var forbundet fra top til tå efter kampen.

Anføreren fik nemlig en kæmpebule og et mindre hul i hovedet og derudover et ordentligt skrub over akillessenen efter to alvorlige sammenstød i den tætte dyst.

- Havde vi tabt i dag, havde vi kigget nedad i tabellen. Nu vandt vi, og vi kan selv afgøre, om vi vil med op, hvor det er sjovt, siger Kristian Bak Nielsen.

- Den her sejr betyder alverden, og det var Glen heller ikke sen til at fortælle os omklædningsrummet, smiler dagens kriger.

Esbjerg sad ellers kampen på det meste af første halvleg, men det var efter planen - ifølge cheftræner Glen Riddersholm.

- Vi havde valgt en fornuftig strategi, fordi vi vidste, at vi ikke kunne gå for højt op fra starten. Der er nemlig ingen tvivl om, at vi har været hårdt ramt fysisk og mentalt, indrømmer cheftræneren.

- Vi skulle testes i dag på karakter, og vi havde lidt svært ved at komme i gear. Der var absolut plads til forbedring i første halvleg, tilføjer han.

Glen Riddersholm indrømmer, at holdet savner landsholdsspiller Jakob Poulsen, der er solgt til Monaco.

- Jakob havde en stor del af æren for vores bronzemedalje sidste år, og han fyldte mere, end man skulle tro, siger han.

Den nyindkøbte svensker Petter Andersson er tiltænkt rollen som afløser, men han er pt. skadet.

- Petter kan skabe den balance, som vi lige nu - i perioder - mangler, mener Glen Riddersholm.

/ritzau/