K: Nu er V pludselig med på skattelettelser
Venstre siger ja til nulvækst og skattelettelser i finanslovudspil. Fint udspil, men det er ikke nok, siger K.

Før valget afviste Venstre den daværende regeringspartner De Konservative, når partiet talte for skattelettelser. Men i partiets finanslovudspil er Venstre klar med krav om skatte- og afgiftslettelser for fire milliarder kroner.

Det glæder De Konservatives finansordfører, Mike Legarth. Han kalder Venstres finanslovudspil for "et skridt i den rigtige retning", men det er slet ikke ambitiøst nok, mener han.

- I skattedebatten har Venstre vendt 180 grader rundt og nu tilsluttet sig vores synspunkt om, at vi skal have lavere skat. Det fik vi ikke meget opbakning til i valgkampen. Der mente Venstre ikke, at det var et tema overhovedet, siger Mike Legarth.

Han undrer sig også over, at Venstre i første omgang afviste nulvækst i den offentlige sektor. Men nu roser Venstre regeringen for kun at lade væksten stige 0,1 procent, selvom partiet hidtil har stået fast på en vækst på 0,8 procent.

- Venstres Kristian Jensen blev offentligt sat på plads, da han talte for nulvækst, men det er glædeligt, at Venstre nu siger ja til en offentlig vækst på 0,1 procent, siger Mike Legarth.

Men der skal mere til i den situation med stigende arbejdsløshed, som lige nu rammer Danmark, mener De Konservative.

- Der skal skabes job og arbejdspladser. Vi skal fastholde og tiltrække virksomheder. Vi er enige i, at fedtskatten skal afskaffes. Vi vil også gerne fjerne sukkerafgiften.

- Venstre har et forslag om at gøre noget ved grænsehandlen, men der skal meget mere til, så det ikke er så attraktivt at handle i Tyskland.

De Konservative vil også gøre mere i forhold til den boligjobordning, som Venstre også har med i deres finanslovforslag.

/ritzau/