Journalist sigtet for at smugle ni kg kokain
Sigtelserne mod en 37-årig freelancejournalist er med en ny anholdelse onsdag vokset yderligere. Foto: www.colourbox.com
36-årige mand anholdt i Københavns Lufthavn onsdag. Dermed vokser stor narkosag til at involvere 12 mand.

En i forvejen stor sag om narkosmugling voksede sig onsdag endnu større.

En 36-årig herboende jordansk mand blev anholdt i Københavns Lufthavn, og han er nu sigtet for at have planlagt og koordineret indsmuglingen af mindst et kilo kokain fra Peru, fortæller politikommissær Steffen Thaaning fra Københavns Politi til Newspaq.

Manden er dermed den 12. person, der anholdes i denne narkosag, som kom frem i slutningen af juni 2011.

Og anholdelsen betyder, at sigtelserne mod en 37-årig freelancejournalist - og den nu anholdte formodede medbagmand - vokser yderligere.

Journalisten er således nu sigtet for i en periode fra midten af 2010 til i midten af 2011 at have planlagt, koordineret, solgt og medvirket til indsmugling af mindst ni kilo kokain fra Peru.

Desuden er han sigtet for at have anvendt en dansk statsborger som kurér tre gange siden midten af 2010. Denne danske statsborger er i øjeblikket fængslet i Peru for forsøg på at smugle et kilo kokain til Danmark for journalisten.

"Det er altid groft, når man begynder at smugle hård narkotika, og her er der alligevel indsmuglet over ni kilo kokain, så den er grov," siger politikommissær Steffen Thaaning.

Med den seneste anholdelse vurderer politiet, at de kan lukke efterforskningen. Tilbage er selve sagsbehandlingen af den senest varetægtsfængslede, mens størstedelen af sagskomplekset for nogle uger siden blev overdraget til anklagemyndigheden med henblik på juridisk vurdering

"Vi tror, at vi har fået fat på alle dem, vi skal have fat på. Der er hvert fald ikke noget, der indikerer, at vi skal ud og anholde flere i den her sag," forklarer politikommissæren.

Den 36-årige mand blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør og er nu varetægtsfængslet i 27 dage.