Jarnvig om ny iskold kuldefront: Køb nyt tøj!
Vinteren kommer, nu! Foto: AP Photo/dapd,Felix Kaestle / POLFOTO
Hvis man har gået og frosset indtil nu, bliver det rigtig slemt den næste uge, siger meteorolog Mikael Jarnvig.

"Hvis der er nogle, som har frosset hidtil, så må de altså anskaffe sig noget nyt tøj, for det bliver meget koldere de kommende dage."

Sådan siger meteorolog Mikael Jarnvig fra TV 2 Vejret, som har studeret vejrudsigten for de næste fem-seks dage.

De sidste par dage har dagstemperaturen ligget omkring frysepunktet, men de kommende dage falder de til op mod fem minusgrader. Nattetemperaturerne følger trop og falder til omkring minus ti grader, forudser Jarnvig.

"Der er også udsigt til snebyger. Det vil især være Bornholm, Sydsjælland, Møn, Falster, Lolland og det sydfynske, men også den østlige og nordøstlige del af Jylland kommer til at få snebyger. Nogle steder - og især Bornholm - kan der falde så mange snebyger i dagevis, at det bliver temmelig problematisk for trafikken," siger Mikael Jarnvig til Newspaq.

Flere medier har skrevet, at Danmark risikerer at få isvinter de kommende uger, og det bekræfter Mikael Jarnvig - med forbehold.

"Det er da helt rigtigt, at hvis det ikke bliver varmere, så bliver det en isvinter, men prognoser, som strækker så langt frem - altså flere uger - dem skal man ikke tro så meget på," siger Mikael Jarnvig og tilføjer, at definitionen på en isvinter i øvrigt er, hvis statsisbryderne kommer i aktion.