Jævnbyrdig pulje kan koste dansk VM-billet
Morten Olsen har allerede fået bekræftet, at Danmarks VM-kvalifikationsgruppe er faretruende jævnbyrdig.

Det danske fodboldlandshold sidder i dag over i VM-kvalifikationen, men der spilles to kampe i Danmarks gruppe B, og landstræner Morten Olsen følger spændt med i kampene Italien-Malta og Bulgarien-Armenien.

Italien er klar favorit mod Malta, og det meste af Morten Olsens fokus er derfor rettet mod Sofia, hvor Bulgarien skal følge op på det fine 2-2-resultat mod Italien, mens Armenien skal forsvare førstepladsen efter 1-0-sejren over Malta i første spillerunde.

Morten Olsen har allerede fået bekræftet, at gruppe B bliver jævnbyrdig, og det kan i det lange løb være en ulempe, mener han.

- Det bliver en meget tæt gruppe, hvor alle hold kan tage point fra hinanden. Det er ikke en fordel med en så jævnbyrdig pulje.

- Der kan mistes mange point hen ad vejen, så det kan være, at toeren i vores pulje ikke får så mange point og derfor ikke kommer til VM, siger landstræneren.

Den europæiske VM-kvalifikation består af ni grupper. De ni gruppevindere kvalificerer sig til slutrunden i Brasilien i 2014, mens de otte bedste toere skal ud i playoff-kampe om fire pladser.

Sorteper går altså til den dårligste af de ni gruppetoere, og i den forbindelse er en jævnbyrdig gruppe ikke nødvendigvis en fordel.

Jævnbyrdigheden viste sig allerede i første spillerunde, hvor undertippede Bulgarien var uheldig med ikke at vinde over Italien.

- Bulgarien er et ungt hold med stor sult, som ikke har været med til en slutrunde i mange år. Det vil de nu, og de havde sådan set fortjent sejren over Italien.

- Men som sådan er uafgjort meget fint for os, for hvis vores modstandere tager point fra hinanden, er det kun til vores fordel, siger Morten Olsen.

Danmark åbnede VM-kvalifikationsturneringen lørdag aften med et 0-0-resultat mod Tjekkiet i Parken.

/ritzau/