Jacobs: Cornelius-fremtid er ikke mit bord
FC København-træner Ariël Jacobs blander sig ikke i angriberen Andreas Cornelius' fremtid i klubben.

I sagen om angriberen Andreas Cornelius' mulige kontraktforlængelse med FC København vil træner Ariël Jacobs helst ikke sige for meget.

- Det er ikke min sag. Det er op til klubben at finde ud af, hvad den vil. For to måneder siden var der nærmest ingen, der kendte ham. Nu præsterer han på et højt niveau, og det skal han og klubben forholde sig til, siger Jacobs.

Så du synes, at Cornelius fortjener mere i løn for at forlænge?

- Jeg taler ikke om penge. Jeg er bare så glad for, at han indtil videre har vist den rette mentalitet. Man kan se glæden i hans øjne, som det skal være for en ung spiller med succes, og jeg håber, at det fortsætter længe endnu, siger belgieren.

19-årige Cornelius har en kontrakt frem til sommeren 2015, men lønnen stemmer næppe overens med den status, han nu har på holdet efter et forrygende efterår.

Søndag aften scorede Cornelius sæsonmål nummer otte og ni i Superligaen i 5-0-sejren over Silkeborg, så spillerens værdi fortsætter med at stige.

Sarkasmen er ikke til at overse, når Jacobs bliver spurgt ind til, om han er bekymret for, at Cornelius i øjeblikket spiller for meget og ikke kan håndtere den megen succes.

- Jeg er bekymret for ham. Jo mere han spiller, jo mere scorer han, siger Jacobs.

FCK's sportsdirektør, Carsten V. Jensen, kaldte det i sidste uge for naturligt, at klubben gerne vil forlænge med angriberen.

Til det og spørgsmålet om, hvorvidt han fortjener mere i løn, svarede Cornelius søndag selv følgende:

- Det er klart, at når de har en spiller, der præsterer, så vil de gerne have en lang kontrakt, især når jeg er ung. Så jo, det er logisk, og det er rart, at han (sportsdirektøren, red.) har den holdning.

- Det er naturligt, at jeg har fortjent mere, men jeg vil ikke stå her og diskutere, hvor meget jeg skal have, sagde Cornelius.

/ritzau/