Internetpirat nægtet løsladelse
Kranbiler gør klar til at konfiskere Kim Dotcoms luksusbiler. Billedet er taget Kim Dotcom palæ, efter han blev anholdt i sidste uge. Foto: Greg Bowker/AP / POLFOTO
Kim Dotcom er blevet nægtet løsladelse mod kaution i en af historiens største sager om internetpirateri.

Multimillionæren Kim Dotcom, der er sigtet for at have tjent millioner af dollars ulovlig distribution af film, musik og software, er blevet nægtet løsladelse. Kim Dotcom har klaget over afgørelsen.

Han sidder varetægtsfængslet i Auckland, New Zealands største by, hvor han afventer en høring.

De amerikanske myndigheder håber på at få Kim Dotcom udleveret til USA, hvor han er sigtet for at have tjent over en milliard kroner på ulovlig distribution.

Kim Dotcom blev burret inde efter en spektakulær anholdelse i sidste uge.

Internetservicen megaupload.com, den tilhørende side megavideo.com samt en række andre sider gav brugerne mulighed for at uploade og streame for eksempel populære tv-serier som 'How I Met Your Mother' og hele spillefilm anonymt - i strid med ophavsretten. Det var ligeledes et populært sted at downloade musik.

FBI og det amerikanske justitsministerium har nu lukket megaupload.com og sigtet syv mennesker for at drive en international piratvirksomhed.

Virksomheden er sigtet for have kostet film- og musikindustrien 2,8 milliarder kroner i tabt omsætning og for at have tjent én milliard kroner på reklamer og 'premium-medlemskaber'. 290 millioner kroner er allerede blevet beslaglagt.

Kim Dotcom er både finsk og tysk statsborger. Han er kendt for at føre sig frem for eksempel på YouTube. Det har, kombineret med hans rygte som entreprenør inden for ulovlig fildeling, givet ham øgenavnet 'Dr. Evil' i Hollywood.