Ingen konvent-bonus til Romney: Obama fører
Præsident Obama har overhalet sin republikanske konkurrent Romney i meningsmåling efter republikansk konvent.

Hvis Mitt Romney havde troet, at det netop afholdte republikanske konvent med dets massive medieopmærksomhed kunne give ham et popularitetsløft blandt amerikanerne, må Det Republikanske Partis præsidentkandidat nok tro om igen.

For den medvind, som et konvent ofte giver en kandidat i meningsmålingerne, ser i Romneys tilfælde ud til at være særdeles kortvarigt.

Den demokratiske præsident, Barack Obama, har nemlig igen overhalet Romney i en ny meningsmåling, som Ipsos har foretaget for nyhedsbureauet Reuters blandt 1505 registrerede vælgere over de seneste fire dage.

Dog fører Obama kun marginalt med 44 procent over sin rivals 43 procent.

Den tidligere Massachusetts-guvernør førte ellers over præsidenten med henholdsvis et og to procentpoint i to tilsvarende målinger torsdag og fredag, dagen efter hans store tale på partikonventet i Tampa i Florida.

Forbundsfæller og familiemedlemmer har her prøvet at tegne et billede af den ofte noget stive Romney som en varm, handlekraftig og folkelig leder.

Men selv om præsidentkandidaten i første omgang gik frem i målingerne, har begejstringen fra konventet åbenbart ikke gjort større indtryk på vælgerne.

- Det har ikke været noget brag af en konvent. Sammenlignet med andre af slagsen var der generelt tale om et ret afdæmpet konvent. Så det overrasker mig ikke, at springet i meningsmålingerne ikke var større end som så, siger Ipsos' talskvinde Julia Clark.

I fredags viste Ipsos-rundspørgen, at Romney har vundet terræn, når vælgerne skal svare på, om de opfatter ham som et godt menneske eller velegnet til jobbet som præsident.

På disse områder ebbede begejstringen for den 65-årige milliardær dog igen lidt ud lørdag, hvor Romney til gengæld fortsat gik frem i den vigtige sympati-kategori.

32 procent synes nu, at republikaneren er sympatisk, et procentpoint mere end fredag. Dog fører den 50-årige Obama stadig stort i denne kategori med 47 procent.

Efter et konvent er der hyppigt udsving i meningsmålingerne, og der kan sagtens rykkes rundt igen, når Demokraterne i den kommende uge har hyldet Obama på deres konvent i Charlotte i North Carolina.

Ipsos-eksperten forudser, at alt tyder på et dødt løb, som sagtens kan vare valgkampen igennem helt op til præsidentvalget 6. november.

/ritzau/Reuters