Ingen kontrollerer syge danske grøntsager
Skyl salaten, inden du spiser den. Den kan nemlig være fyldt med salmonella og kampylobakter. Foto: Frank C. Müller/Wikimedia
Farlige´bakterier som salmonella og kampylobakter er almindelige i spiseklare grøntsager, og der er ingen kontrol med det.

Pas på, når du køber frugt og grøntsager i supermarkederne.

Op mod fem procent af for eksempel babymajs og krydderurter indeholder nemlig salmonella. Og de farlige kampylobakter-bakterien er også et problem.

Det viser en omfattende stikprøveundersøgelse fra Fødevarestyrelsen ifølge 24timer.

Mens kød og æg i årevis er blevet grundigt kontrolleret, så er der ikke noget krav om, at butikker og importører undersøger deres frugt og grønt.

Steen Ethelberg fra Statens Seruminstitut understreger dog, at selvom tallene fra stikprøven er høje, så er det svært at sige, hvor farligt det reelt er.

Danskerne skal i hvert fald ikke holde sig fra frugt og grønt, understreger han.

Dog er det som altid vigtigt at følge Fødevarestyrelsens råd om at skylle spiseklare grøntsager grundigt, inden man sætter tænderne i dem.

Kilde: 24timer