I dag fuldender Contador sit comeback

Alberto Contador bliver i aften hyldet som vinder af Vueltaen. Han er tilbage på toppen efter sin karantæne.

Han skulle ikke bruge længe på at cykle sig tilbage til verdenstoppen.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

I det blot andet cykelløb efter at have sin overstået dopingkarantæne bliver Alberto Contador søndag aften hyldet som vinder af Vuelta a España, med mindre et eller andet går helt galt på dagens paradekørsel til Madrid.

En stor triumf for spanieren, der kæmpede hårdt for at bevise sin uskyld i dopingsagen om den positive prøve, han afleverede på en hviledag under Tour de France i 2010.

Den indeholdt minimale spor af det forbudte stof clenbuterol, og det endte ikke kun med at koste Team Saxo Bank-Tinkoff-rytteren en fratagelse af Tour de France-sejren det år, men også en karantæne, der udløb i begyndelsen af august i år.

Contador var formelt fritstillet fra Bjarne Riis' hold, men på trods af, at han i år ikke kunne deltage i Tour de France, valgte danskeren at holde fast i sin spanske kaptajn og offentliggjorde i juni måned en aftale, der gælder frem til udgangen af 2015.

Spanieren tilbagebetaler således i dag første rate af sin gæld til Bjarne Riis, når han bliver hyldet for sin femte samlede sejr i et de tre store etapeløb.

Han kunne have været oppe på syv titler, hvis ikke han i forbindelse med dopingdommen havde fået frataget Tour-sejren i 2010 og førstepladsen i Giro d'Italia i 2011.

Alberto Contador vendte tilbage til cykelsporten i begyndelsen af august, hvor han deltog i det hollandske etapeløb Eneco Tour.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.