I dag fuldender Contador sit comeback
Alberto Contador bliver i aften hyldet som vinder af Vueltaen. Han er tilbage på toppen efter sin karantæne.

Han skulle ikke bruge længe på at cykle sig tilbage til verdenstoppen.

I det blot andet cykelløb efter at have sin overstået dopingkarantæne bliver Alberto Contador søndag aften hyldet som vinder af Vuelta a España, med mindre et eller andet går helt galt på dagens paradekørsel til Madrid.

En stor triumf for spanieren, der kæmpede hårdt for at bevise sin uskyld i dopingsagen om den positive prøve, han afleverede på en hviledag under Tour de France i 2010.

Den indeholdt minimale spor af det forbudte stof clenbuterol, og det endte ikke kun med at koste Team Saxo Bank-Tinkoff-rytteren en fratagelse af Tour de France-sejren det år, men også en karantæne, der udløb i begyndelsen af august i år.

Contador var formelt fritstillet fra Bjarne Riis' hold, men på trods af, at han i år ikke kunne deltage i Tour de France, valgte danskeren at holde fast i sin spanske kaptajn og offentliggjorde i juni måned en aftale, der gælder frem til udgangen af 2015.

Spanieren tilbagebetaler således i dag første rate af sin gæld til Bjarne Riis, når han bliver hyldet for sin femte samlede sejr i et de tre store etapeløb.

Han kunne have været oppe på syv titler, hvis ikke han i forbindelse med dopingdommen havde fået frataget Tour-sejren i 2010 og førstepladsen i Giro d'Italia i 2011.

Alberto Contador vendte tilbage til cykelsporten i begyndelsen af august, hvor han deltog i det hollandske etapeløb Eneco Tour.

/ritzau/