Hver femte skolecomputer virker ikke
It-udstyret er forældet. Foto: colourbox
Landets skoler skal have meget bedre it-udstyr. Hver femte skole har lige nu ubrugeligt udstyr, og det vil ministeren ændre på.

Mange af landets skoleelever må kigge med vantro på skolens computer. En stor del af skolerne lever nemlig i en computer-stenalder, hvor computerne enten er forældede eller slet ikke virker.

De nyeste tal i en undersøgelse foretaget af KMD viser, at enten computere eller internet ikke virker på 250 af landets skoler - svarende til hver femte. Det skriver Politiken.

"Man er ikke der, hvor kvaliteten svarer til det, du ser på en typisk dansk arbejdsplads. Hvis du går ud i en socialforvaltning eller en bank, så foregår alt digitalt, og medarbejderne bliver forundrede og fornærmede, hvis systemerne ikke kører en halv formiddag," siger direktør i KMD Lars Monrad-Gylling.

Børne- og undervisningsministeren mener, at skolerne skal have en it-indsprøjtning:

"Der er enorme forskelle fra kommune til kommune og fra skole til skole. Det er i høj grad præget af it-ildsjæle, og det er ikke godt nok," siger Christine Antorini til Politiken.

I de kommende fire år vil regeringen uddele 500 millioner kroner til it i skolerne. Pengene skal dog ikke bruges på computere, mener ministren. Det handler om at få it rigtigt ind i undervisningen. Det kræver blandt andet efteruddannelse af lærere og væsentligt bedre internetadgang.

Op mod halvdelen af alle skoler har forældede computere, viser undersøgelsen.

Kilde: Politiken