Hver femte skolecomputer virker ikke

Landets skoler skal have meget bedre it-udstyr. Hver femte skole har lige nu ubrugeligt udstyr, og det vil ministeren ændre på.
It-udstyret er forældet.
It-udstyret er forældet. Foto: colourbox

Mange af landets skoleelever må kigge med vantro på skolens computer. En stor del af skolerne lever nemlig i en computer-stenalder, hvor computerne enten er forældede eller slet ikke virker.

De nyeste tal i en undersøgelse foretaget af KMD viser, at enten computere eller internet ikke virker på 250 af landets skoler - svarende til hver femte. Det skriver Politiken.

"Man er ikke der, hvor kvaliteten svarer til det, du ser på en typisk dansk arbejdsplads. Hvis du går ud i en socialforvaltning eller en bank, så foregår alt digitalt, og medarbejderne bliver forundrede og fornærmede, hvis systemerne ikke kører en halv formiddag," siger direktør i KMD Lars Monrad-Gylling.

Børne- og undervisningsministeren mener, at skolerne skal have en it-indsprøjtning:

"Der er enorme forskelle fra kommune til kommune og fra skole til skole. Det er i høj grad præget af it-ildsjæle, og det er ikke godt nok," siger Christine Antorini til Politiken.

I de kommende fire år vil regeringen uddele 500 millioner kroner til it i skolerne. Pengene skal dog ikke bruges på computere, mener ministren. Det handler om at få it rigtigt ind i undervisningen. Det kræver blandt andet efteruddannelse af lærere og væsentligt bedre internetadgang.

Op mod halvdelen af alle skoler har forældede computere, viser undersøgelsen.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.