Hund dræbt under skyderi - rockere er anholdt
Foto: /Colourbox
En 25-årig mand var i livsfare efter et skyderi i november. En hund blev dræbt. Nu er fem mænd anholdt.

Natten til 13. november trængte bevæbnede mænd ind i en lejlighed på Østre Ringvej i Næstved. De skød både en hund og en 25-årig mand. Hunden døde, manden overlevede.

Tirsdag har politiet anholdt fem personer i sagen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at der er tale om tre medlemmer af rockergruppen Bandidos og to andre mænd, som også har tilknytning til rockergruppen.

- Vi har tidligere meldt ud, at vi anser skyderiet som en del af konflikten mellem Bandidos og Satudarah. Og det fastholder vi, lyder det fra politiinspektør Kim Kliver.

De anholdte bliver sigtet for drabsforsøg, for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder og for omfattende salg af narko. Og onsdag vil mindst tre af dem ifølge Kim Kliver blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Anholdelserne er ifølge politiinspektøren sket i Næstved-området. Blandt andet i Bandidos' klubhus på Ringstedgade i Næstved.

Indtil i fredags var klubhuset underlagt et opholdsforbud. Det samme har flere andre tilholdssteder for grupperne Bandidos og Satudarah været.

De to grupper har ifølge politiet ligget i en landsdækkende strid med hinanden. I flere tilfælde er der sket overfald og brandstiftelse. Det er blandt andet gået ud over flere tatovørforretninger.

Striden udviklede sig eksplosivt efter et masseslagsmål ved et boksestævne i Herlev i slutningen af oktober. Ved den lejlighed blev to mænd stukket ned.

På grund af striden mellem de to grupper har Rigspolitiet i en såkaldt konfliktvurdering sagt til Kriminalforsorgen, at personer med tilknytning til grupperne bør nægtes både udgang og prøveløsladelse.

/ritzau/