Nye spor i Emilie Meng-sag: Politiet efterlyser bil
Henter afspiller ...
Politiet efterlyser nu en hvid Hyundai i forbindelse med drabet på Emilie Meng. Den kan ses i baggrunden på denne video. Foto: Politiet
Udenlandske eksperter har hjulpet politiet med at kunne bruge en overvågningsvideo fra Korsør Station.

Politiet har fået nye spor i jagten på Emilie Mengs drabsmand og efterlyser nu en Hyundai i30. Bilen er blevet opdaget på en overvågningsvideo fra Korsør Station den nat, Emilie Meng forsvandt.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

De nye spor drejer sig om overvågningsbilleder, der tidligere har været så grynede, at de ikke kunne bruges.

- Efter flere måneders arbejde med overvågningsvideoen har vi netop modtaget resultatet af de tekniske undersøgelser. Derfor kan vi nu gå ud i offentligheden med nye oplysninger, siger efterforskningsleder vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

De har nu været forbi en ekspert i udlandet, og det har betydet, at kvaliteten nu er blevet væsentligt forbedret.

17-årige Emilie Meng kom aldrig hjem efter en bytur med nogle veninder den 10. juli sidste år. Sammen med veninderne kom hun med toget til Korsør Station fra Slagelse lidt før klokken fire om natten. Emilie Meng sagde, at hun gerne ville gå hjem i stedet for at tage en taxa, en tur på et par kilometer. 

Efterfølgende forsvandt hun og en storstilet eftersøgning, hvor mennesker fra hele Danmark deltog gav intet resultat. Juleaftensdag blev hun så fundet død i et vandhul tæt på byen Borup på Sjælland. Politiet slog fast, at hun havde været offer for en forbrydelse.

Jagten på 17-årige Emilie Mengs drabsmand

Der er stadig ingen mistænkt for drabet på 17-årige Emilie Meng, der forsvandt i juli 2016 og blev fundet død i en sø ved Borup på Sjælland juleaftensdag.

Men tirsdag efterlyser politiet en hvid Hyundai i30 - eller en bil, der ligner den.

Her er et overblik over sagen:

* 10. juli: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken 4 samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.

* Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kom i stand, efter at naboer havde meldt to personer til politiet.

Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Politiet fandt ikke noget, og de to har siden krævet erstatning for ransagningerne.

* 24. december: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen ved Borup, er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet uden at ville komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.

* 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

20. juni: Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 - eller en bil, der ligner den.

Kilder: Ritzau og tv2.dk.

UDVID

 

Det er Hyundai-model som denne, politiet efterlyser.

Sådan ser den ud bagfra.

Pilen på kortet viser, hvor på parkeringspladsen ved Korsør Station, at den blev set på overvågningsvideoen.

/ritzau/