Hulk overrasket over russisk millionskifte
Det kom bag på den brasilianske angriber, at han mandag aften pludselig blev solgt til russisk fodbold.

Bedst som de store spillehandler så ud til at være overstået for denne gang, chokerede Zenit St. Petersborg mandag aften ved at købe den brasilianske angriber Hulk og den belgiske midtbanespiller Axel Witsel.

De to spillere fra henholdsvis Porto og Benfica har ifølge flere internationale nyhedsbureauer tilsammen kostet den russiske storklub mellem 80 og 100 millioner euro, og den gigantiske dobbelthandel kom bag på de fleste.

Ikke mindst på Hulk, der var helt uforberedt på pludselig at skulle være Zenit-spiller.

- I fredags, da det europæiske transfervindue var lukket, forberedte jeg mig på endnu en sæson i Porto, men så fortalte min agent mig, at klubben var klar til at sælge mig til Zenit, siger Hulk ifølge AFP til portugisiske medier.

I modsætning til andre store europæiske ligaer holder Rusland fortsat transfervinduet åbent, og derfor kunne den tætbyggede angriber alligevel forlade den portugisiske havneby efter fire succesfulde sæsoner.

- Det var et fantastisk tilbud til både Porto og mig. Det var et uventet skifte, men jeg er klar til den nye udfordring, siger Hulk.

Zenit St. Petersborg er sponsoreret af den statslige gasgigant Gazprom og understreger med dobbelthandlen ambitionerne om at tage et skridt op blandt Europas bedste klubber.

I forvejen råder man over de portugisiske landsholdsprofiler Bruno Alves og Danny, den italienske landsholdsspiller Domenico Criscito samt en række stamspillere fra det russiske nationalmandskab.

Den danske back Michael Lumb er også del af den stærke trup.

Zenit vandt Uefa Cuppen i 2008, men vil op i den absolutte europæiske top, som kommer langt i Champions League. Klubben er i dette års udgave havnet i pulje med AC Milan, Malaga og Anderlecht.

/ritzau/