Hvidovre Hospital har af religiøse hensyn valgt, at det kun vil servere oksekød, der er halalslagtet, til samtlige af de over 40.000 patienter, der hvert år er indlagt.
Det skriver Ekstra Bladet mandag.
Initiativet bliver dog ikke modtaget af rosende ord fra integrationsekspert Mehmet Ümit Necef, lektor på Syddansk Universitet.
- Det er en forfejlet politik. Vi har religionsfrihed i Danmark, og det indebærer, at den ene religions forskrifter ikke skal påduttes andre, siger han til Ekstra Bladet.
Samtidig mener Mehmet Ümit Necef, at det er et misforstået hensyn, at hospitalet favoriserer en minoritetsgruppe.
- Jeg kan godt forstå det logiske: Hospitalet vil opnå, at det tilfredsstiller muslimer. Men problemet er, at det vil irritere dem, der er imod halalslagtning for eksempel ateister eller kristne, siger han.
På Hvidovre Hospital kan vicedirektøren, Torben Mogensen, ikke se problemet i, at halalkød nu bliver en fast bestanddel af hospitalets menukort.
- Vi har mange patienter med anden etnisk baggrund, som vi skal tage hensyn til - og så vil det være umuligt at have både det ene og det andet slags oksekød, siger han.
Og at hospitalet er med til at trække islamisk tro ned over hovedet på de ikke-muslimske patienter, preller af på Torben Mogensen.
- For det første mener jeg ikke, at en slagtemetode som sådan har noget med tro at gøre. Det andet er jo, at alle kyllinger i Danmark er halalslagtet, og det har mig bekendt ikke fået nogen til at stoppe med at spise kylling.
Ifølge Ekstra Bladets informationer findes der ikke nogen samlet opgørelse over, hvor mange hospitaler herhjemme, der har halalkød på menuen.
På Rigshospitalet er det kun muslimske kræftramte børn, der får det, mens det på Aarhus Sygehus skal bestilles særskilt.
/ritzau/