Hollandsk helt giver Scholes æren
Foto: wikimedia/public domain/KG Gucwa
Paul Scholes fik æren for Manchester Uniteds 3-2-sejr søndag, selvom Robin van Persie scorede alle tre mål.

Hollænderen Robin van Persie leverede det, han var købt til, nemlig scoringer på stribe, da Manchester United søndag vandt 3-2 over Southampton.

Persie scorede alle Uniteds mål i kampen, men det var en helt anden, der fik æren for sejren.

- Jeg skylder en stor tak til Paul Scholes, for da han kom på banen, begyndte det hele at køre for os. Hver eneste aflevering, han sendte videre, var den rette. Alle følte det, og jeg gjorde bestemt også, siger Robin van Persie.

- Han sendte et par utrolige afleveringer over 30 meters afstand. Med ham er du altid på tæerne, fordi alt kan ske. For mig at se, var han kampens spiller, siger van Persie.

Også manager Alex Ferguson var særlig begejstret for sin midtbaneveteran, som har spillet hele karrieren i Manchester United.

- Van Persie spillede en fantastisk kamp, absolut, men da Paul Scholes kom på banen, forandrede han spillet fuldstændig, siger Ferguson.

Manchester United var bagud to gange i løbet af kampen, og det lignede et nederlag, da Robin van Persie brændte et straffespark i 69. minut.

- Straffesparket var nedslående. Jeg ville sparke den hårdt i hjørnet med en god vinkel. Men på et splitsekund ændrede jeg mening, og det gik galt. Jeg er rigtig skuffet over det, siger van Persie.

Hollænderen rettede op på fadæsen ved at score to mål i kampens sidste minutter.