Høgh: Vi står med en helt åben keeperduel
Anders Lindegaard og Stephan Andersen står helt lige i kampen om at blive førstemålmand mod Tjekkiet.

Stephan Andersen har vogtet målet på det danske fodboldlandshold i de seneste seks landskampe, blandt andet i alle tre kampe ved sommerens EM-slutrunde.

Alligevel er målmandskampen mellem Stephan Andersen og Anders Lindegaard helt åben og ligeværdig inden lørdagens VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet i Parken, vurderer målmandstræner Lars Høgh.

- Vi står med en helt åben keeperduel, og den skal vi sgu få noget positivt ud af. Vi skal stå sammen omkring det, men også være klar over, at det er sådan, det bliver bedømt.

- Det synes jeg egentlig er spændende. Det er vores udgangspunkt, og det har vi også snakket om i målmandsgruppen, siger Lars Høgh.

Lindegaard stod for første gang i denne sæson på mål for Manchester United i søndags, mens Stephan Andersen har været bænkevarmer hos Evian i begyndelsen af denne sæson.

- Målmandsduellen er åben i forhold til Tjekkiet-kampen. Og jeg har glædet mig til, at der ikke er et helt superklart førstevalg, som der har været i alle andre kampe, siger Lars Høgh med henvisning til mange år med Thomas Sørensen som klart førstevalg.

Lindegaard har ikke spillet en landskamp siden november sidste år, hvor han stod på mål i venskabskampen mod Finland.

United-keeperen har ikke lydt optimistisk omkring sin position på landsholdet lige nu, hvor Stephan Andersen har virket foran på point.

- Det kan jeg så sige, at det er ikke sådan, det foregår i trænerstaben. Der har det været helt åbent, fra vi mødtes i mandags. Anders har ret i, at Stephan har den lille fordel, at han har spillet de seneste kampe. Men duellen er helt åben, fastholder Lars Høgh.

/ritzau/