Hjulmand: Belønningen for mange års slid
Champions League-deltagelsen er hele klubbens fest og lønnen for hårdt arbejde, mener de i FC Nordsjælland.

Når FC Nordsjælland onsdag aften træder ind på EM-stadionet Donbass Arena i Donetsk til klubbens første kamp i Champions League, er det ikke blot en vanskelig opgave og en stor udfordring.

Det er også en festdag for den lille klub nord for København, der har fyldt et fly med sponsorer, gæster og klubfolk, som skal opleve den store aften og kampen mod Shakhtar Donetsk på nærmeste hold.

- Det, vi skal i gang med nu, er belønningen for mange, mange års hårdt arbejde for utroligt mange mennesker.

- Det er hele klubben, der skal nyde de her kampe, siger træner Kasper Hjulmand, der selv har været i Farum siden 2008, da han tiltrådte som daværende cheftræner Morten Wieghorsts højrehånd.

Hjulmand overtog hovedansvaret fra Wieghorst sidste sommer og lægger ikke skjul på, at han knapt havde turdet drømme om, at de første 15 måneder som FC Nordsjælland-træner skulle forløbe så succesfuldt.

- Man kan selvfølgelig ikke forvente at hive et mesterskab i hus med den økonomi, vi har. Den proces, vi har været igennem det sidste år, er jo helt fantastisk. Det har været et dejligt år, siger Kasper Hjulmand.

For at markere at Champions League-deltagelsen er hele klubbens fest, har FC Nordsjælland taget klubbens U/17-hold med til Ukraine. De unge talenter møder onsdag eftermiddag Shakhtars jævnaldrende i en forkamp.

/ritzau/