Historisk få tvangsauktioner

Danmark
Selv om det går godt, så røg der alligevel 187 boliger på tvang om måneden i 2019. (Foto: Scanpix)

Det går bedre for boligejerne herhjemme – også når og hvis en kritisk situation melder sig i privatøkonomien, viser nye tal.

I 2019 blev 187 boliger i gennemsnit sendt på tvangsauktion hver måned. Man skal helt tilbage til juni 2008 for at finde et lavere niveau. 

– Danskernes økonomi følger den positive udvikling i den globale økonomi. Derfor ser vi også, at danskerne generelt set bliver bedre til at betale renter og afdrag til tiden, hvilket nu også afspejler sig i statistikkerne over tvangsauktioner, siger Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig.

Juni var den måned i 2019 med færrest tvangsauktioner, hvor der kun blev registreret 156 tvangsaktioner. Derimod toppede juli med 200 tvangsauktioner.

Markante livsændringer kan spille ind

Det har store økonomiske og personlige konsekvenser for den enkelte familie eller boligejer, hvis ens bolig bliver sendt på tvangsauktion. Blandt de typiske årsager til tvangsauktion er pludselig arbejdsløshed, skilsmisse, sygdom eller dobbelt husleje, som kan ske i tilfælde af, at ny bolig købes, før den gamle er solgt.

Ofte ses det også, at tvangsauktion bliver sidste udvej, når der er tale om en kombinationen af prisfald og en låntagning, der på sigt har vist sig for optimistisk.

Det har store konsekvenser for familier, når deres bolig tvangssælges. Det er altid en god idé at gå i dialog med ens kreditorer, hvis man vil afværge en skræntende udvikling, inden den når tvangsauktion, siger Peter J. Mattsen.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand