Hillary hørte Bill Clintons tale i Asien
Hillary Clinton drak kaffe på Østtimor, da hendes mand holdt tale på partikonventet i North Carolina.

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, drak kaffe på et kafferisteri på Østtimor over 16.000 kilometer væk, da hendes mand gik på talerstolen i North Carolina. Men hun hørte talen senere og fandt den "fantastisk god".

- Dette er det første partikonvent, som jeg er gået glip af i mange, mange år. I årtier har udenrigsministre ikke deltaget i konventer, fordi vores udenrigspolitik per definition ikke er partistyret, siger Hillary Clinton, som for fire år siden selv udkæmpede en hård valgkamp mod Barack Obama.

Siden hun blev udenrigsminister under Obama er Hillary Clinton blevet en af USA's mest populære politikere, og der fremkommer ofte spekulationer om, at hun igen vil forsøge at blive præsident i 2016 - hvilket hun dog selv har afvist gentagne gange.

- Det er en stor ære for ham (Bill Clinton) at nominere præsidenten, og det er mig en stor glæde at være her i Østtimor på vegne af USA, siger hun efter at have set en optagelse på den amerikanske ambassade i Østtimor af Bill Clintons tale.

Bill og Hillary Clintons popularitet og vælgerens nostalgi efter de økonomisk gode år i 1990'erne har gjort Clintonparret til et meget vigtigt aktiv i Obamas kampagne.

Få havde forudset det i 2008, hvor det kom til en meget bitter valgkamp mellem den tidligere førstedame og den dengang forholdstvist ukendte Barack Obama.

Østtimor, der er en af Asiens fattigste nationer, markerede 10 års uafhængighed af Indonesien tidligere i år.

/ritzau/Reuters