Hillary Clinton: Muhammed-film er ulækker
Hillary Clinton fordømmer på det kraftigste de voldelige handlinger. Foto: Andrew Rush/AP / POLFOTO
USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, kalder filmen "Innocence of Muslims" for "ulækker og forkastelig".

Den amerikanske regering har intet at gøre med den kontroversielle film "Innocence of Muslims", der har udløst anti-amerikanske protester i Egypten, Libyen og Yemen.

Det slår den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, fast torsdag.

- Den amerikanske regering har absolut intet at gøre med denne video. Vi afviser på det groveste dens indhold og budskab.

- For os, og for mig personligt, er denne video modbydelig og forkastelig. Den synes at have et dybt kynisk formål: At rakke ned på en stor religion og at fremprovokere vrede, siger hun.

Den amerikanske amatørfilm har i den grad bragt sindene i kog mange steder i den muslimske verden, fordi den er kritisk over for profeten Muhammed. Blandt andet gøres der i filmen grin med muslimernes profet, som fremstår som doven, dum og krigerisk.

Hillary Clinton opfordrer ved samme lejlighed alle regeringer og religiøse ledere til at trække grænsen ved vold.

- Som jeg sagde i går, er der ingen grund, slet ingen, til at reagere på denne video med vold, siger udenrigsministeren.

Filmen har forårsaget voldsomme protester i Libyen, Egypten og Yemen.

Den amerikanske ambassadør i Libyen, Chris Stevens, og tre andre amerikanere blev tirsdag dræbt, da tungt bevæbnede ekstremister angreb det amerikanske konsulat i den libyske storby Benghazi.

Hillary Clinton fordømmer på det kraftigste de voldelige handlinger.

- Det er især forkert at rette vold mod diplomatiske repræsentationer. Det er steder, hvor formålet er fredeligt at fremme en bedre forståelse på tværs af lande og kulturer, siger hun.

/ritzau/Reuters