Administration 

Hilda Heick: Keld var nålen i høstakken

Kendte
hilda heick smiler
I år kan Hilda Heick foruden sin 75-års fødselsdag også fejre 40-års jubilæum som sangerinde. - Indvendigt har jeg det på en anden måde end udvendigt, siger sangerinden. (Arkivfoto) (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

75 år i dag: Den folkekære fødselar mødte i 2. klasse sin Keld, som siden blev hendes livsledsager privat og professionelt.

Det krævede mange, lange overvejelser, men til sidst blev Hilda Heick overtalt.

Hendes husbond, Keld Heick, manglede et musikalsk sidestykke til at indsynge omkvædet på nummeret "Do You Speak English", og til sidst fik han sin hustru med.

Sangen strøg direkte til tops, og siden da har Hilda Heick befundet sig på - dansk - toppen.

Den 19. maj fylder hun 75 år.

- Når jeg kigger tilbage på mit liv, synes jeg, at jeg har været en virkelig, virkelig heldig pige. Jeg er dybt taknemmelig over at få lov til at nå den alder og være så glad for mit liv, siger den folkekære fødselar.

- Det er slet ikke til at forstå, at jeg fylder 75. Indeni føler jeg mig stadigvæk ikke mere end 45-50 år. Men nogle gange når jeg står op om morgenen og kigger mig selv i spejlet, tænker jeg: "Gud, er den gamle kone virkelig mig?".

keld og hilda heick synger fra scenen
Da Keld Heick blev ramt af musikernes værste mareridt. At miste stemmen. Den var forårsaget af en knude på stemmebåndet. Lægen forsikrede ham, at han ville komme til at synge igen, men han skulle minimere det. Ikke i et orkester, men som solist. Men han ville have sin hustru, Hilda, med. Skulle han fortsætte med musikken, skulle det være i en duo. Siden dengang har parret ikke kun været hinandens livsledsagere privat, men også professionelt. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hilda Jytte Heick kom til verden i 1946 og boede de første år af sit liv i Nyrup på Midtsjælland.

Som barn flyttede hun og familien til Valby.

På den første skoledag 12. august 1954 fulgte hendes mor hende afsted. De stod ude i skolegården og spurgte en lille dreng om vej til 2.u.

- De kan bare følge efter mig, for der skal jeg selv gå, svarede han.

Den lille purk hed Keld, og han faldt fuldstændig pladask for Hilda. Hun syntes derimod, at han var drønirriterende, når han jagtede hende til tagfat.

familien heick poserer
Hilda Heick skal fejre sin fødselsdag omgivet af de nærmeste. Ægtemanden Keld, datteren Annette, svigersønnen Jesper og børnebørnene Storm og Eliot. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I teenageårene flyttede familien Heick, men Hilda forblev i hans tanker.

Til en 15-års fødselsdagsfest blev de genforenet, og siden har de ikke sluppet hinanden.

Det er præcis 60 år siden i år.

- Det er utroligt, at jeg har været så heldig at finde nålen i høstakken. Jeg har fået en mand, som i den grad har støttet mig. Og jeg mener også, at jeg har støttet ham, siger Hilda Heick.

- Vi har virkelig støttet hinanden, når der har været svære ting, og det gør man kun, når man har så meget respekt og kærlighed til det menneske, man deler livet med.

Keld Heick fyldte 75 år i februar, og de to har været hinandens livsledsagere i mere end 60 år.

- Man ved, at man har den korte ende tilbage, når man fylder 75 år. Det er det værste at tænke på. At den ene af os en dag skal undvære den anden, siger Hilda Heick.

- Det snakker vi også om indbyrdes. Så vi ved godt, at vi skal huske at nyde den tid, vi har.

I år kan Hilda Heick foruden sin 75-års fødselsdag også fejre 40-års jubilæum for sin første optræden - sammen med Keld.

ung keld og hilda heick med baby annette på armen
Det var et lille ønskebarn, der kom til verden den dag i november 1971. Keld Heick var på turné i Jylland, så da han vidste, at veerne var på vej, ringede han fra hver eneste telefonboks for at høre, hvor langt Hilda var. - Keld havde indgået kontrakt og kunne ikke lade arrangørerne i stikken. Det var ikke sådan, at han kunne sige, "min kone skal føde". Det gjorde man ikke dengang, forklarer Hilda Heick. - Men jeg ville selvfølgelig ønske, at han havde været der, da jeg fik Annette i armene. Det er et af mine allerstørste øjeblikke. Her ses trioen i 1974. (Arkivfoto) Vagn Hansen/Ritzau Scanpix

Hilda Heick var 35 år, før hun sprang ud som sangerinde.

Keld Heick var blevet ramt af sangerens værste mareridt. Han mistede stemmen forårsaget af en knude på stemmebåndet.

Lægen forsikrede ham, at han ville komme til at synge igen. Men han skulle minimere det.

Det var uforeneligt som forsanger i et rockorkester.

Men skulle Keld Heick fortsætte med musikken, skulle det ikke være som solist, men i en duo - med sin Hilda.

Først nægtede hun kategorisk, men blev siden overtalt til at bruge nogle af sine fridage og weekender fra jobbet som programmør hos medicinalvirksomheden Lundbeck for at tage med ud at synge.

Hilda Heick er uddannet programmør og har en merkonom i data og havde hidtil ellers kun gået til korsang efter skoletid og sunget lidt hjemme i privaten foruden sin medvirken på "Do You Speak English".

I 1981 stod hun på Pejsegården i Brændstrup og skulle første gang stå foran et publikum.

- Selv om vi havde øvet som gale, tænkte jeg, at der ikke ville komme så mange. Der kom 700 mennesker! Jeg begyndte at græde. "Jeg kan ikke klare det! Jeg vil ikke være med!", fortæller Hilda Heick.

- Så sagde Keld: "Nu tager du dig sammen og går ind". Og det gjorde jeg så. Jeg havde jo også en fuldstændig fantastisk støtte til at komme igennem det, siger hun om Keld.

hilda heick i aktion ved vild med dans
Hilda Heick satte i efteråret rekord som den ældste deltager nogensinde i "Vild med dans", da hun sidste sæson dansede sig over halvvejs i TV2's uhyre populære dansedyst med makkeren Michael Olesen. Da parret dansede pasodoble var det til tonerne af Keld Heick & The Donkeys version af "Eviva Espana" sunget af selveste Keld Heick akkompagneret af programmets husorkester, The Antonelli Orchestra. (Arkivfoto) Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Der var meningen, at Hilda skulle med ud nu og da, men bookingerne blev bare ved.

- Til sidst kunne jeg ikke længere holde til det. Jeg syntes, jeg var en dårlig mor, for jeg var der ikke ret meget for mit barn, og det kunne jeg ikke byde hende, siger Hilda Heick.

- Hun havde været vant til at være hovedpunktet i mit liv, så Keld og jeg blev enige om, at jeg skulle holde op med at arbejde som programmør i en periode og vende tilbage på et senere tidspunkt.

Det er endnu ikke sket, for siden har den kunstneriske karriere taget fart.

Sammen har de været direktører for Nykøbing Falster-Revyen og været med i utallige tv-udsendelser.

Parret har optrådt i mange forskellige sammenhænge, og så satte Hilda Heick rekord som den ældste deltager i "Vild med dans", da hun sidste sæson dansede sig over halvvejs i programmet.

Musikken har dog fyldt det meste.

- Vi har haft så mange gode timer sammen, Keld og jeg, på landevejen, backstage og på scenen, fortæller Hilda Heick.

- Det var et helt andet liv end at tage ind på kontoret og skrive forskellige tegn og gloser for at lave programmer, som man dengang skrev i hånden.

De har optrådt overalt i landet og er blevet overordentligt godt taget imod.

Der har dog været enkelte episoder, hvor de erfarede, at de var hyret som hadegaver, og det har været voldsomt ubehageligt, fortæller Hilda Heick.

- Der var en periode, hvor Keld og jeg blev betragtet som kitsch. Og så kommer man ind og finder ud, at det skal være latterligt. Så strammer man op, for det skal de i hvert fald ikke synes, når vi er gået! Der yder man 130 procent for at overbevise dem om, at de er gået galt i byen.

- Men bagefter er man fuldstændig flad og færdig. Og det gør rigtigt ondt inderst inde. Men de fleste oplevede, at vi kunne noget andet end bare at synge "Ved landsbyens gadekær".

Sammen har Keld og Hilda udgivet et hav af plader og har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix fire gange.

Hilda Heick var vært på DR1 på "Boxen" hver søndag i syv år samt vært for grandprixet 2015 sammen med datteren Annette Heick, som er i showbiz.

Det var et lille ønskebarn, der kom til verden den dag i november 1971.

Keld Heick var på turné i Jylland, så da han vidste, at veerne var på vej, ringede han fra hver eneste telefonboks, han kom forbi på vejen, for at høre, hvor langt Hilda var.

- Keld havde indgået kontrakt og kunne ikke lade arrangørerne i stikken. Det var ikke sådan, at han kunne sige: "Min kone skal føde". Det gjorde man ikke dengang, forklarer Hilda Heick.

- Men jeg ville selvfølgelig ønske, at han havde været der, da jeg fik Annette i armene. Det er et af mine allerstørste øjeblikke.

Det var Hildas ønske at få et enkelt barn, men efter nogle år ønskede de endnu et.

Parret prøvede i en periode, men Annette forblev enebarn.

Hun og manden Jesper Vollmer har siden beriget Keld og Hilda Heick med børnebørnene Storm og Eliot.

Da Annette og hendes familie flyttede til Sverige, rykkede de med over sundet.

Børnebørnene har de et ganske nært bånd til.

De boede hos dem, da deres far gennemgik et omfattende genoptræningsforløb for at få førligheden tilbage efter at have brækket nakken i en badeulykke.

Annette spillede i samme periode på Aarhus Teater, så parret agerede reserveforældre, så drengene kunne beholde deres velkendte hverdag.

Et af Hilda Heicks allerstørste ønsker i anledning af sin 75-års fødselsdag er at se Storm og Eliot blive voksne.

- Jeg håber, at jeg bliver ved med at have helbredet til at opleve alle de ting, jeg gerne vil nå at opleve, siger hun.

Hilda Heick har mistet flere venner og bekendte og priser sig lykkelig over, at hun stadig er sund og rask.

Der er fortsat bud efter hende og Keld, som til efteråret tager på jubilæumsturné.

Det bliver et tætpakket program, hvor sidste års coronaaflyste koncerter også er rykket til.

Parret prøvede, hvad det ville sige at trække sig tilbage fra scenen, da coronarestriktionerne lagde landet ned, og de ikke kunne komme ud at optræde.

Det var slet ikke noget for dem.

- Vi glæder os til at komme ud igen. Selvfølgelig skal vi ikke fremover spille så meget, som vi kommer til i år. Men helt at slippe det bliver svært, siger Hilda Heick.

- Så længe folk er glade og tilfredse og har lyst til at se os, har vi lyst til at blive ved. Men kommer der et tidspunkt, hvor vi ikke længere synger ordentligt, bliver syge eller ikke kan klare det, så er det klart, vi stopper.

- Vi håber, vi har nogle gode år endnu. Men jeg har sagt til Keld, at jeg i hvert fald ikke tager med ud mere, når jeg fylder 80 år. Så siger han bare: "Ja, ja, det sagde du også, da du blev 70 år".

Du kan købe bogen "Keld & Hilda Heick" HER.

/ritzau/

Af Grith Larsen, Ritzau Fokus
Middelfart
Krimi

Forskanser sig på rådhus: Borgere evakueret

rutsjebane
Helt vildt

Sus til 100 millioner: Danmarks største rutsjebane

fodbold
Nyheder

DMI: Masser af godt vejr til fodbold

blodpropper
Kendte

Efter blodpropper: Har fået vished

Krimi

Drama: Bryder ind på rådhus med fyrværkeri

rigsret
Nyheder

Sender direkte: I dag begynder Rigsretten

Amsterdam
Sport

Landsholdet: Smuttur til Amsterdam

brand
Krimi

Voldsom brand: 15 måtte evakueres 

Sydney
Nyheder

Delta-variant: Sydney lukker ned

folk omfavner hinanden
Nyheder

Finder 751 grave på kostskole i Canada

Nærbillede Alexandra
Kongelige

Alexandra får ansigtsløftning - se resultatet

Den britiske destroyer "HMS Defender"
Nyheder

Rusland advarer:

Næste gang bomber vi

Nikolaj Kirk, kronprins Frederik og Jørgen Skouboe i naturen.
Kongelige

Kronprinsen gæstestjerne i populært TV-program

Karsten Nielsen foran færge
Nyheder

I denne kommune er alle nu vaccineret

Natasja Crone og Rasmus Tantholdt.
Kendte

Hurtig handel:

Natasja Crone sælger

huset over prisen

astronaut på rumvandring
Nyheder

147 danskere vil være astronaut

julie zangenberg med hænderne i håret
Kendte

Julie Zangenberg

er blevet mor:

Helt rundt på gulvet

Gratis lydbøger - prøv i 40 dage
Forbrugerguides

Få gratis lydbøger hele sommeren

fodboldfans ser fodbold på storskærm
Sundhed

Studie: Fodbold-drama

kan føre til hjerteanfald

hvid bil kører på vej
Krimi

Mor mister bil efter

datterens vanvidskørsel 

kvindelig sælger ringer op
Nyheder

Sådan dealer du med

luskede telefon-sælgere

prins joachim poserer med familien
Kongelige

Stolt Joachim:

Jeg kan stadig mærke

hans hånd

andrea elisabeth rudolph kigger ind i kameraet
Kendte

Andrea Elisabeth Rudolph:

Brystet skal fjernes

kollapset bygning
Nyheder

Stor bygning

kollapser i Florida 

Aarhus Universitetshospital set udefra
Krimi

12-årig dreng er død

efter ATV-ulykke 

mand råber i telefon
Nyheder

Dagens spørgsmål:

Bøvler du også med

telefon-sælgere? 

Krimi

Ung kvinde i

kritisk tilstand:

Ramt af flugtbilist 

storebæltsbroen set fra toppen
Nyheder

Nu kan du cykle

over Storebælt

afklædt par ligger i sengen
Sex og samliv

Så mange sælger sex

i Danmark

britney spears kigger
Kendte

Britney Spears: Giv

mig mit liv tilbage

person går med coronatest  i hånden
Helt vildt

Britisk mand havde

coronavirus i 305 dage

motorcykelbetjent kører på vej i Athen
Nyheder

Præst angriber syv

biskopper med syre

Mennesker i et fedt kontor
Advertorial

Annonce

Sådan skaber du de bedste rammer for møder i din virksomhed

billede af John McAfee
Nyheder

Rigmand fundet død

i celle

En smilende mand i jakke og blå skjorte
Advertorial

Annonce

Drømmejob i hus efter digitale samtaler og sparring med Ase

billeder af menneskeknogler
Nyheder

Renovering på dansk kaserne

- menneskeknogler

ligger under gulvet

Nyheder

Delta-variant fundet ved EM-kamp - tilskuere opfordres til coronatest

billede af Melvin kakooza
Kendte

Melvin Kakooza:
- Jeg har det
rigtig, rigtig godt

billede af tæt trafik
Nyheder

Ferietrafik: 
Her skal du væbne

dig med tåmodighed

caroline med en ketcher
Kendte

Få dage efter fødslen:

Caroline Wozniacki
overrasker fans

luftfoto af ejendommen
Kongelige

Grevindes

hus

sat til salg

Et stetoskop ved siden af en åben computer-laptop, som en kvinde skriver på
Advertorial

Annonce

Guide: Få styr på dine forsikringer

En smilende mand og en masse pengesedler
Helt vildt

Investerede lommepenge i kryptovaluta - blev billionær

En gråhåret mand foran en bygning
Kendte

Farvel efter 20 år på TV 2

billede af Stefan Löfven
Nyheder

Regeringskrisen i Sverige tager uventet drejning

billede af Elton John på scenen
Kendte

Årelang afskedsturné fører britisk popveteran forbi Danmark

En strand med bølger og sol
Rejser

Pas på når du booker ferie hos rejseselskabet

En retsbygning med røde mursten
Krimi

Dræbte brutalt to kvinder:

Livstidsdom

Et stort bål ude i en sø
Nyheder

Dagens spørgsmål:

Burde Sankthans være en helligdag?

Himmelbjerget og en sø
Krimi

Gode nyheder:

Treårig pige er ude af koma

Rottehale og rottepoter
Dyreliv

Rotte-invasion:

Det skal du holde øje med

Et sankthansbål brænder
Nyheder

Sankthansaften: Sol og vindstille

Et blåt komfur
Krimi

Mast ihjel da han ville flytte komfur

En blond kvinde i rød kjole
Kendte

Britney Spears skal i retten mod sin far

En kæmpe rutschebane
Helt vildt

Fårup Sommerland bygger rutsjebane til 100 mio.

Apotek-skilt på facade
Nyheder

Her kan du få din medicin i sommerlandet

Portræt ældre vinde
Helt vildt

Chok: Pludselig stod

der 6 milliarder

kontoen

Mand springer i vandet.
Nyheder

DMI klar med prognose:

Sådan bliver ferievejret

i Danmark

Motorvejsskilt ved Øresundsbroen
Krimi

Danske bilister rammes af sten på svensk motorvej

Gareth Bale på banen
Sport

Skuffet minister:

Holland vil ikke

lukke vores fans ind

Indgang til retten i Svendborg
Krimi

Far dømt:

Voldtog sin datter

gennem fire år

Caroline Fleming på den røde løber
Kendte

Caroline Fleming single igen

Nyheder

Regeringen afviser indgreb på boligmarkedet

kampvogne med Dannebrog i ørken
Nyheder

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

kø
Nyheder

Weekend: Forbered dig på kø

kniv
Krimi

14 år i fængsel: Dræbte gravid kæreste

Med masser af stjerner og flotte ord med på vejen er Cirkusrevyen 2021 udsolgt hele sommeren, og nu kan publikum opleve Ulf Pilgaard og resten af holdet helt frem til oktober.lgaard
Kendte

Ulf Pilgaard fortsætter

grill
Nyheder

Faren lurer: Sådan griller du bedst

søløver
Helt vildt

Søløver flygter: Vil op i båd

Mallorca
Nyheder

Populære rejsemål: Mallorca og Gran Canaria

fodbold
Sport

Danmark fester: Se billederne

italien
Nyheder

Italienerne må smide mundbindet udendørs 

hus
Nyheder

Hvert andet hus sælges inden for to måneder

fest
Sport

Fodboldglade danskere holder folkefest 

Sport

Danmark tæver Rusland og brager i EM-ottendedelsfinalen

billede af Omar Marzouk
Kendte

Omar Marzouk køber hus
for tocifret millionbeløb

billede af en tasmansk djævel
Dyreliv

Djævle har ryddet

ø for pingviner

billede af en mad med mayonnaise
Mad og drikke

Advarsel: Risiko for skimmel i din mayonnaise

billede af voldsom regn på en terrasse
Livsstil

Er du klar til det
næste skybrud?

billede af pasta på en gaffel
Mad og drikke

Advarsel: Denne pasta udgør en sundhedsmæssig risiko