Heunicke: Socialdemokrater skal stå sammen
S skal ikke skyde på hinanden eller Helle Thorning, men stå sammen, siger politisk ordfører Magnus Heunicke

Socialdemokraterne skal tie om Helle Thorning-Schmidts evner som statsminister eller partiformand. Tiden er til at stå sammen trods dårlige meningsmålinger.

Sådan siger partiets politiske ordfører, Magnus Heunicke, om at partifæller i Politiken søndag lufter deres bekymring.

Det gælder Randers' borgmester, Henning Jensen Nyhuus, Københavns formand, Jan Salling Kristensen og Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen.

- Vi har ikke nu brug for en diskussion om det. Vi har brug for, hvordan vi alle sammen er med til at trække Danmark fri af krisen og sikre, at ingen mennesker falder ud af dagpengesystemet, siger Magnus Heunicke.

- Det har Helle Thorning-Schmidt sat sig i spidsen for. Det skal vælgerne bedømme os på, siger han.

I Megafons måling for Politiken og TV 2 foretrækker 21 procent af de socialdemokratiske vælgere fra folketingsvalget nu Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Kun 2 procent af Venstres vælgere foretrækker Thorning-Schmidt.

- Is i maven. Hold kursen. Vi er i en stor økonomisk krise, der har ramt hele Europa. Kig på, at vores økonomi har stor troværdighed, og at vi samtidig har plads til at investere i uddannelse og jobskabelse. Det kan ingen andre lande i Europa præstere, siger han.

Han påpeger, at Lars Løkke Rasmussen tog fejl, da han for halvandet år siden sagde, at krisen var overstået. Han mener ikke, at S-SF selv har en del af skylden for miseren, fordi de før valget lovede vælgerne mere, end regeringen nu kan holde.

- Det synes jeg ikke. Vi har gennemført eller er ved at gennemføre ni af 10 løfter, som vi gav før valget, viser en opgørelse. Vi har ikke fået 90 mandater bag os alene, så vi må forhandle os frem. Så må vælgerne vurdere os på resultaterne, siger Magnus Heunicke.

/ritzau/