Herning-træner har slet ikke talt med Regin
Todd Bjorkstrand har endnu ikke kontaktet de to konfliktramte NHL-spillere Frans Nielsen og Peter Regin.

Ishockeyspillerne Peter Regin og Frans Nielsen er lige nu lockoutet fra NHL-ligaen og kunne derfor i princippet stille op for barndomsklubben Herning Blue Fox i fredagens sæsonåbner i AL-Bank Ligaen mod Sønderjyske.

Men der er ikke kontakt mellem de to spillere og klubben endnu, og Herning-træner Todd Bjorkstrand har ikke beskæftiget sig ret meget med sagen.

- Jeg tænker ikke meget på det. Jeg har ikke snakket med Frans eller Peter, siden de rejste tilbage til USA tidligere på sommeren, og dengang var det jo ikke engang sikkert, at der ville komme en lockout.

- Jeg tror heller ikke, at de selv ved, hvor de står lige nu. De vil nok vente lidt på, hvad der sker, før de overvejer, om de skal rejse til Europa for at spille, siger Bjorkstrand.

Han er imidlertid ikke i tvivl om, at en eller begge spillerne vil blive en kæmpegevinst for Herning, hvis de vender hjem.

- Det vil betyde enormt meget for dansk ishockey og vores klub, hvis vi kan tilføre nogle topprofessionelle ishockeyspillere, som de unge spillere kan lære af, siger amerikaneren.

En tredje tidligere Herning-spiller, målmanden Frederik Andersen, kommer formentlig ikke i spil til et ligacomeback.

Hans NHL-klub, Anaheim Ducks, har sendt ham ned på udviklingsholdet Norfolk Admirals i AHL-ligaen, der ikke er omfattet af arbejdskonflikten.

/ritzau/