Her er det nye makkerpar, der skal stå i spidsen for FOA
FOA-formand Mona Striib får Thomas Enghausen som ny næstformand. Foto: LFS og FOA.
Thomas Enghausen er eneste kandidat til posten som næstformand i FOA. Sammen med den nyvalgte formand Mona Striib skal han nu lede FOA med 180.000 sosu'er, pædagogmedhjælpere og andre medlemmer.

Der bliver alligevel ikke noget kampvalg om næstformandsposten i fagforbundet FOA. 

Da fristen for at melde sit kandidatur til den magtfulde toppost i FOA udløb klokken 00.00 natten til fredag, havde Thomas Enghausen meldt sig som eneste kandidat. 

Dermed står det klart, at den 41-årige pædagog bliver næstformand i Danmarks tredjestørste fagforbund. 

Sammen med den nyvalgte formand Mona Striib kommer han til at stå i spidsen for FOA.  

- Jeg fik beskeden ni minutter over midnat. Jeg er rigtig glad og ser frem til at komme i gang med arbejdet, siger Thomas Enghausen.

- Jeg var jo egentlig i gang med at forberede mig på at komme ud i landet og møde medlemmerne og de andre kandidater, men så ser jeg i stedet frem til at møde folk rundt om i afdelingerne på en anden måde, siger han. 

Næstformandsposten blev ledig, da tidligere næstformand Mona Striib vandt formandsstolen efter Dennis Kristensen, der er gået på pension efter 16 år. 

Thomas Enghausen er uddannet pædagog og har i de seneste otte år været formand for almenområdet i LFS, der er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer. Derudover har han i flere år været medlem af FOA's hovedbestyrelse og pædagogisk sektorbestyrelse.

Ingen revolution i baglommen

- Jeg er stolt af at være del af FOA-fællesskabet, og stoltheden er kun vokset efter OK18. Jeg kommer ikke ind ad hoveddøren med en revolution i baglommen. Men jeg kommer med mange års erfaringer i det helt grundlæggende fagforeningsarbejde, omskrevet til moderne tid, og jeg stiller op som næstformand i en tro på, at min erfaring og min viden kan bidrage positivt til FOA's fortsatte udvikling, siger Thomas Enghausen.

Formelt skal Thomas Enghausen vælges på en ekstraordinær FOA-kongres i Odense onsdag 6. juni. 

Thomas Enghausen er gift med Rikke, og sammen har de Laurits på 11 år og Anton på 14. år.