Udsigt til nyt kampvalg om toppost i FOA
Internt i FOA er Thomas Enghausen allerede et kendt ansigt. Nu kandiderer han til næstformandsposten men ryger med stor sandsynlighed ud i et kampvalg. Foto: LFS.
Formand for LFS Thomas Enghausen melder sig nu som den første officielle kandidat til næstformandsposten i FOA. Men flere kandidater er på vej, og forventningen er et kampvalg  

Sosuer, pædagogmedhjælpere, portører og andre medlemmer af FOA skal vælge ny næstformand. Og nu har Thomas Enghausen meldt sig som den første officielle kandidat til at danne makkerpar med den nyvalgte FOA-formand Mona Striib og dermed stå i spidsen for Danmarks tredjestørste fagforbund.

- Jeg har en masse at byde på i forhold til mobilisering og organisering i FOA, og så vil jeg gerne bidrage til at lette det kolossale pres, som vores medlemmer udsættes for i deres arbejdsliv, siger Thomas Enghausen.

Posten som næstformand blev ledig, da Mona Striib i slutningen af april vandt posten som den nye FOA-formand efter Dennis Kristensen.   

Flere kandidater på vej 

Men det er langt fra sikkert, at det bliver Thomas Enghausen, som kommer til at danne makkerpar med Mona Striib i FOA. 

Der er deadline for opstilling af kandidater torsdag 10. maj, og kilder siger til Avisen.dk, at flere kandidater er på vej. 

På en ekstraordinær kongres i Odense onsdag 6. juni afgøres det, hvem den nye næstformand bliver.  

Den første kandidat på banen er 42 år og pædagog. I de seneste ti år har Thomas Enghausen været formand for almenområdet i LFS, der er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer. Derudover har han i flere år været medlem af FOA’s hovedbestyrelse og pædagogisk sektorbestyrelse.

I de seneste måneder har Thomas Enghausen været en af drivkrafterne bag demonstrationerne foran Forligsinstitutionen i København i forbindelse med de langstrakte forhandlinger om nye overenskomster for 745.000 offentligt ansatte.   

Nedskæringer rammer benhårdt 

Udover at være med til at forny FOA og få medlemmerne til at gå på barrikaderne i forbindelse med overenskomstfornyelser, vil hans mærkesag være at modarbejde nedskæringer i den kommunale velfærd.

- Kommunernes økonomi bliver mere og mere presset, og det rammer arbejdspladserne, vores medlemmer og velfærdssamfundet benhårdt. Samtidig med nedskæringer på velfærden giver regeringen skattelettelser og lavere registreringsafgifter på dyre biler, siger han.

- Det er en rigtig skæv udvikling, som FOA og hele fagbevægelsen har en mulighed for at ændre på, hvis vi står sammen, fastslår Thomas Enghausen.