Henriks swinger-parkering: Biograf bekræfter besøg

Biografen Øst for Paradis udtaler, at det var en stor ære at have den pensionerede prins i biografsædet.
Prinsen var i Øst for Paradis i Aarhus lillejuleaften, og det er biografen stolt over.
Prinsen var i Øst for Paradis i Aarhus lillejuleaften, og det er biografen stolt over. Foto: SCANPIX arkiv

Så er der nyt i den spøjse sag om prins Henriks kronebil, der lillejulaften foretog en fræk parkering halvt oppe på fortovet foran en swingerklub i det indre Aarhus.

En frisk aarhusianer fotograferede Henriks bil Krone 121. Han videreformidlede billederne til medierne. Og så rullede sagen ellers - til stor morskab for mange.

Kongehuset bekræftede i går over for Metroxpress, at prins Henrik havde aflagt visit i Paradisgade i Aarhus lillejuleaften. Dog ikke for at gæste swingerklubben, men for at gå i biografen Øst for Paradis, som også ligger i gaden. Det var prinsens chauffør, der foretog den utraditionelle parkering.

Overfor Ritzau bekræfter Øst for Paradis nu, at prins Henrik besøgte deres biograf 23. december.

- Vi i Øst for Paradis kan berigtige at vi havde den store ære at have prins Henrik som gæst i vores biograf, skriver Ditte Daugbjerg Christensen fra Øst for Paradis i en mail til Ritzau.

Ifølge kongehuset var prinsen sammen med private venner i biffen for at se "Macbeth." Øst for Paradis viser i øjeblikket en "gentænkning" af Shakespeares store klassiker.

Af biografens program fremgår det, at filmen viser "fortællingen om en frygtløs kriger og inspirerende leder, der bringes i knæ af egne altopslugende ambitioner og lyster."

Ifølge Ritzau er Ditte Daugbjerg Christensen ked af, at prinsens besøg har fået en slagside i medierne.

- Vi plejer ikke at sladre om vores gæster, og vi synes, at det er lidt ærgerligt at være anledning til en hel del sladder og uværdig sprogbrug - men vi glæder os over kongehusets gode smag, lyder det i hendes mail til nyhedsbureauet.

For en lille uge siden, kundgjorde dronning Margrethe, at prins Henrik, som fylder 82 den 11. juli i år, drosler ned i 2015 og kun i begrænset omfang vil påtage sig officielle opgaver for kongehuset.

Mere om Macbeth

Macbeth er et af William Shakespeare korteste stykker.

Handlingen udspiller sig i Skotland.

Efter et stort slag, som Macbeth har gjort en stor indsats for at vinde, bliver han hædret med titlen "Thane of Cawdor".

Efter slaget rider han med sin bedste ven hjemefter, hvor de på vejen møder tre hekse, som forudsiger, at Macbeth vil blive Skotlands næste konge. Macbeth kommer hjem til sin kone, Lady Macbeth, og fortæller hende om forudsigelsen. Stærkt grebet af denne forudsigelse planlægger og udfører de mordet på Skotlands konge. Macbeth har sine tvivl, men Lady Macbeth overtaler ham ved at nære hans ambitioner. Efter mange drab bliver Lady Macbeth grebet af skyldfølelser, som hun ikke kan håndtere, og hun bliver langsomt mere og mere sindssyg. Til sidst begår hun selvmord off-stage.

Kilde: Wikipedia

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.