Bør dronningen gå af? Kom med din mening

Bør Margrethe følge Henriks eksempel og nyde sit otium? Deltag i afstemningen.
Er hun nået den alder, hvor en pension er på sin plads?
Er hun nået den alder, hvor en pension er på sin plads? Foto: SCANPIX arkiv

Som bekendt smed dronning Margrethe en nytårsbombe, da hun i sin historiske nytårstale 31. december erklærede, at hendes mand drosler ned og går på pension.

Det bør Margrethe også gøre, mener i hvert fald to kongehus-eksperter, som Ekstra Bladet har talt med. Avisens læsere synes også, det er på tide, at dronningen giver faklen videre til kronprins Frederik. Ifølge en afstemning siger 74 procent af læserne, at hun bør gå på pension. Og ifølge kongehus-kenderen Trine Villemann er det et tegn på, at de fleste danskere har "hovederne fornuftigt skruet på."

Selvfølgelig bør hun gå på pension. Der findes næppe heller nogen anden virksomhed i Danmark eller i verden, som en 75-årig, stærkt gigtplaget dame står i spidsen for. Der er en grund til, at vi har en pensionsalder i Danmark, og det er jo nok, fordi man som 75-årig ikke længere er helt på toppen, siger Trine Villemann til Ekstra Bladet.

Hun bakkes op i sit synspunkt af en anden ekspert ud i det royale, forfatter og journalist Jens Høvsgaard, som har skrevet en kritisk bog om kongehusets økonomi.

Men hvad mener du? Deltag i afstemningen her i artiklen!

AFSTEMNING
Bør Margrethe gøre som Henrik?
Er det tid til, at dronningen går på pension?
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.