Pensionisten prins Henrik: Så mange oppassere har han
Prins Henrik har stadigvæk flere folk ansat til at hjælpe sig. Foto: SCANPIX arkiv
Ekstra Bladet kan i dag fortælle, at prinsen trods pension har det samme antal hjælpere til rådighed som før.

Efter prins Henrik valgte at gå på pension, er der kun ganske få opgaver i den 81-årige prins' kalender.

Men prinsen har stadig det samme antal mennesker som før til at hjælpe med netop at have overblik over forskellige gøremål og assistere ham på rejser med mere.

Ekstra Bladet kan i dag fortælle, at Henriks særlige stab fortsat vil tælle fire mennesker, der med en hofchef i spidsen servicerer den pensionerede prins, som ifølge dronningen nu vil 'drosle ned.'

Nedroslingen betyder bl.a., at prinsgemalen ikke fremover deltager i officielle arrangementer som nytårskurem folketingets åbning samt udenlandske statsoverhoveders besøg i Danmark.

"Der er ikke aktuelle planer om at ændre på personalefordelingen i kongehuset," skriver kongehusets økonomichef Søren Weiskopf Kruse til Ekstra Bladet.

Avisen har talt med to eksperter i det danske kongehus, og de udtrykker forundring over, at prinsen fastholder sin medarbejderstab.

Jens Høvsgaard, der har skrevet den kongekritiske bog 'Det koster et kongerige', siger, at det virker fuldstændig ude i hampen og et dårligt signal fra hoffets side.

Den også kongehuskritiske journalist Trine Villemann kan slet ikke forstå, hvad den pensionerede prins skal med sit eget hof - som han ifølge Villemann selv besluttede sig for at få sidst i 2014.

Hendes bud er, at fastholdelsen af medarbejderstaben er endnu et udtryk for, at prins Henrik indædt gerne vil ligestilles med dronning Margrethe.

Ifølge Ekstra Bladet aflønnes Henriks fire medarbejdere af de otte millioner skattekroner, han også fortsat vil få hvert år.