Held i raslebøssen for Red Barnet
8000 personer var ude for at samle ind for Red Barnet - det gav omkring otte millioner kroner til Bangladesh.

Danskerne var flittige til at putte penge i raslebøssen hos 8000 indsamlere over hele landet, da Red Barnet søndag havde landsindsamling til fordel for børnearbejdere i Bangladesh.

Det foreløbige resultat viser, at der kom otte millioner kroner ind til organisationen, og det er generalsekretær Mimi Jacobsen mere end tilfreds med

- Aldrig har vi været så godt repræsenteret rundt om i hele landet, og det har været fantastisk at se, hvor mange mennesker der har bakket op om indsamlingen - vi har simpelthen været 100 procent landsdækkende, siger Mimi Jakobsen.

På flere end 300 mødesteder blev der søndag morgen delt indsamlingsbøtter ud, og rundt omkring i hele Danmark har det myldret med indsamlere, både børn og voksne.

- Det er meget dejligt at opleve den opbakning, der er til Red Barnets arbejde for børns rettigheder i hele verden. Både de mennesker, der putter penge i bøtterne, og dem, der indsamler pengene og bruger et par timer på frivilligt arbejde.

- Begge dele ender jo med at gøre en afgørende forskel for blandt andet børnearbejderne i Bangladesh, siger Mimi Jakobsen.

Det er flere end syv millioner børnearbejdere i Bangladesh ifølge Red Barnet. Mange af dem arbejder under kummerlige forhold, der skader dem fysisk og psykisk, samtidig med, at det forhindrer dem i at gå i skole.

Hvor mange penge, der konkret kom ind i raslebøsserne, står først klart mandag, når Red Barnet får de lokale resultater ind over middag.

/ritzau/