Havneformand: Speedbåd kom for tæt på land
Speedbåden ved Hundige kom alt for tæt på land, ellers kan den ikke ramme en stenhøfde, vurderer havneformand.

Speedbåden, der forulykkede i nærheden af Hundige Havn, er formentlig kommet alt for tæt på land og har derfor ramt en stenhøfde, der er placeret godt en km nordøst for Hundige havn og rager cirka 100 meter ud i vandet.

Det vurderer formanden for SI Hundige Havn, Kurt Palmqvist.

- Stenhøfden er ikke oplyst, og derfor kan man ikke se den om natten. Men en speedbåd har slet ikke nået at gøre så tæt på land, siger Kurt Palmqvist.

Politiet er fortsat i gang med tekniske undersøgelser og har tirsdag aften endnu ikke afgjort, hvordan ulykken er sket, men ifølge politiet kan man se på de store sten, at båden har ramt dem. Desuden har båden skader efter det voldsomme sammenstød.

Derudover kan ulykken godt være sket uden, at nogle har hørt det.

- Der er ingen huse i nærheden af stenhøfden, så båden kan godt have ramt den, uden nogen har kunnet høre det, siger Kurt Palmqvist.

Politiet formoder, at ulykken er sket i mørket, og så kan høfden være svær at se. Men havneformanden mener ikke, at den bør være oplyst.

- Det er der ingen grund til. Speedbåde må slet ikke sejle så tæt på land. Vanddybden er også så lav, at de formentlig har været tæt på at gå på grund, før de ramte stenhøfden. Var de gået på grund, havde de måske klaret den, siger han.

/ritzau/