Hareide lovpriser formstærk Nicklas Bendtner
Nicklas Bendtner er igen udtaget til fodboldlandsholdet. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Åge Hareide roser formstærke Bendtner, der ligner et godt bud på en afløser for skadede Nicolai Jørgensen.

Nicklas Bendtner ligner af statur den oplagte afløser til pladsen som central angriber på det danske fodboldlandshold, som i næste uges to afgørende VM-kvalifikationskampe må undvære den skadede Nicolai Jørgensen.

Landstræner Åge Hareide medgiver da også, at Bendtner ligner en mand i topform efter fem mål i de seneste tre ligakampe for Rosenborg, men han vil ikke garantere, at Bendtner afløser Nicolai Jørgensen i front.

- Vi får se, siger Åge Hareide og bryder ud i et stort grin, inden han uddeler roser til Bendtner og sammenligner ham med Nicolai Jørgensen.

- Nicolai Jørgensen er hurtigere end Bendtner, men de er nok lige gode, når de har ryggen til målet med bolden i benene, siger Hareide.

Ved landsholdets sidste samling var Bendtner i første omgang ikke inviteret, men han blev efterudtaget, da Yussuf Poulsen meldte afbud med en skade. Det var Bendtners første udtagelse under Åge Hareide.

Tilbagekomsten på landsholdet har gavnet angriberen, hvis tilstedeværelse også har smittet positivt af på de øvrige landsholdsspillere, mener landstræneren.

- Sidst han var med landsholdet, var han ikke bare god ude på banen, hans tilstedeværelse i truppen var også rigtig vigtig. Han var oprigtig glad for at være tilbage, og det er vigtigt at tage med ind i landsholdslejren.

- Han har været god på det sidste. Han har scoret i hver eneste ligakamp, siden han var med landsholdet, og han har været god for Rosenborg.

- Det er kun mod Real Sociedad i Europa League, han ikke har scoret, og der havde han nærmest kun bolden to gange, for der blev Rosenborg kørt rundt, siger nordmanden.

Hvis ikke Bendtner skal ligge i front, nævner Hareide muligheden for at sætte tilbagevendte Yussuf Poulsen på kanten og rykke Andreas Cornelius ind i midten.

En tredje mulighed er at bringe Kasper Dolberg i spil.

Han er havnet mere på bænken end banen i Ajax, og han har ikke scoret i ligaen eller europæisk fodbold i denne sæson. Hareide overvejede dog ikke at udelade ham fra landsholdstruppen.

- Jeg havde bestemt for længe siden, at han skulle være med uanset hvad. Han er et langtidsprojekt, og det er flere af vores unge spillere. Det er vigtigt, at de er med landsholdet, selv om de ikke alle spiller lige meget.

- Kasper bliver kun bedre, og hans egenskaber kan være vigtige for os, hvis vi kommer til VM i Rusland næste år. Han har en sparketeknik og et skud, som er formidabelt, og han kan lave mål.

- Jeg er overbevist om, at han kommer tilbage. Det handler om at have selvtillid, og det giver ham tillid, at han blive udtaget til landsholdet. Han er god til træning, og han er en positiv dreng, som har noget at bidrage med, siger Åge Hareide.

Danmark møder Montenegro på udebane torsdag i næste uge, mens det søndag i næste uge gælder Rumænien i København.

/ritzau/