Hamilton til Weltz: Du gav mig selv doping
Johnny Weltz nægter at have udleveret doping, men nu hævder Tyler Hamilton, at han selv fik det af danskeren.

Tyler Hamilton fastholder, at Johnny Weltz leverede doping til rytterne på US Postal-holdet i slutningen af 1990'erne.

Den danske sportsdirektør afviste ellers så sent som torsdag de anklager, amerikaneren retter mod ham i bogen The Secret Race.

Heri fremgår det, at danskeren afleverede en "hvid pose" til en anden amerikansk rytter på holdet, George Hincapie.

Konfronteret med den danske sportsdirektørs afvisning går Tyler Hamilton skridtet videre i et interview med Ritzau, hvor han siger, at Weltz leverede poser til Hamilton selv.

- Det (doping) var der i hvert fald i min hvide pose, siger Tyler Hamilton.

- Min hvide pose indeholdt epo. Det er alt, hvad jeg kan sige. Jeg husker, at jeg fik en hvid pose med epo fra Johnny Weltz.

Sportsdirektøren, som i dag arbejder for Garmin-Sharp, har stillet sig undrende over for Tyler Hamiltons beskyldninger om dopingleverancer.

Men Weltz' egen chef på Garmin-Sharp, Jonathan Vaughters, har støttet Hamilton og sagt, at danskeren bare bør stå frem og fortælle, hvad der skete dengang for over 10 år siden. Det er fortid, mener Vaugthers.

Den i bogen omtalte episode med George Hincapie foregik i 1997 i Girona, hvor også Tyler Hamilton og Johnny Weltz boede.

Tyler Hamilton har intet at bebrejde Johnny Weltz, siger han:

- Jeg er ked af det på Johnnys vegne. Men det her er større end Johnny Weltz. Johnny gjorde bare, hvad han blev bedt om at gøre.

- Jeg peger ikke fingre ad Johnny og siger, at han er en dårlig person. Johnny er en rigtig god mand. Han var en stor cykelrytter og en god sportsdirektør. Jeg havde ønsket, at han var blevet på US Postal, for jeg kunne godt lide Johnny Weltz.

- Men sådan var kulturen i sporten. Det var ikke Johnnys beslutning, det kom højere oppe fra, siger Tyler Hamilton til Ritzau.

/ritzau/