Hamilton: Hele CSC hjalp med at skjule doping
- CSC's mandskab var lige så godt som på US Postal, og en hurtig pose senere var jeg tilbage i den sikre zone. Det er en holdsport, skriver Hamilton i sin bog. Foto: AP/Peter Dejong / POLFOTO
Tyler Hamilton hævder, at han fik hjælp af CSC-holdet til at sløre, at han havde for høj hæmatokritværdi.

Det var ikke kun Bjarne Riis, der vidste besked om svindlen. En hel del af personalet på cykelholdet Team CSC vidste alt om, at Tyler Hamilton var bloddopet.

Faktisk hjalp holdets ansatte med at skjule det, når dopingkontrollen kom forbi. Det fortæller amerikaneren i sin bog "The Secret Race" i afsnittet om Tour de France i 2003.

Hamilton skriver, hvordan han allerede dagen inden prologen fik tilført ekstra blod af dopinglægen Eufemiano Fuentes - en plan lavet i samråd med Bjarne Riis.

Og da han en uges tid senere bad om at få endnu en pose blod efter at have brækket kravebenet i et styrt, var Fuentes der igen, selv om det var et par dage for tidligt ifølge planen.

Det betød, at Hamiltons hæmatokritværdi var ekstra høj, og derfor var det problematisk, at CSC blev udtaget til dopingkontrol morgenen efter.

Men det var der råd for.

Ifølge de daværende regler skulle der nemlig gå en vis tid, fra holdet fik at vide, at rytterne skulle testes, til selve testen blev foretaget. Og så skulle der arbejdes hurtigt.

- Der er ikke megen tid, men det er nok til at få et drop med en pose saltvand. Vi kaldte det en "hurtig pose", som sænkede hæmatokritværdien med tre procentpoint.

- Det var her, holdets soigneurs og læger virkelig skulle vise, at de var pengene værd. De skal være klar, når der er brug for det.

- CSC's mandskab var lige så godt som på US Postal, og en hurtig pose senere var jeg tilbage i den sikre zone. Det er en holdsport, skriver Hamilton i sin bog.