Hårde reaktioner på Muhammed-film fortsætter
I Pakistan blev politimand og en civil person skudt og dræbt under nye voldelige protestaktioner.

Det kom fredag til mange nye voldsomme protester mod den omstridte film "Innocence of Muslims" og franske karikaturtegninger i muslimske lande.

I Libanon deltog hundredvis af både sunni- og shiamuslimer i protester, og i byen Sidan var der blevet erklæret "en vredens dag" mod fornærmelser af profeten. Tusindvis af shiamuslimer gik på gaden efter fredagsbønnen i den østlige by Baalbek.

I Pakistans største by, Karachi, blev en politimand og en chauffør for en tv-station skudt og dræbt under voldsomme protestaktioner rettet mod USA, hvor filmen er produceret.

Politiet melder om mindst tre dræbte og siger, at det kom til skudvekslinger med demonstranter, hvor flere blev dræbt eller såret, da de kom i krydsild.

I byen Peshawar i den nordlige del af Pakistan blev biografer stukket i brand, siger politi og øjenvidner.

Et øjenvidne fortæller, at en hærgende menneskemængde stormede Shama-biografen, der lokalt er notorisk kendt for at vise film, der betragtes som pornografiske.

Desuden døde en ansat på en tv-station af sine kvæstelser, efter at han blev skudt af demonstranter.

I Islamabad var over 5000 på gaden med flag, der viste, at de støtter islamistiske grupper.

Mange af demonstranterne var bevæbnet med køller, og det kom til gadekampe, da de forsøgte at trænge frem til Islamabads velbevogtede ambassadekvarter og det amerikanske konsulat ved at kaste med sten mod politiet og flytte vejspærringer i området.

I Bangladesh var omkring 10.000 mennesker på gaden for at demonstrere mod den omstridte film og et fransk satiriske magasin, der i denne uge bragte karikaturtegninger af profeten Muhammed.

90 procent af Bangladeshs 153 millioner indbyggere er muslimer.

/ritzau/AFP