Håb for Andersen: Evian fyrer træneren
Evian fyrer træner Pablo Correa efter en skidt sæsonstart, og det kan være Stephan Andersens store chance.

Fodboldklubben Evian, der har flere danskere i truppen, har fyret cheftræneren Pablo Correa som følge af dårlige resultater.

Det meddeler den franske klub mandag på sin hjemmeside. Sportsdirektør Pascal Dupraz overtager ansvaret indtil videre.

En fyring er sjældent at betragte som en god nyhed, men det er måske akkurat tilfældet i denne situation, hvis man ser fyringen gennem danske briller.

Den danske landsholdsmålmand Stephan Andersen er næppe ked af, at klubbens ledelse har smidt træneren ud.

Stephan Andersen har højlydt brokket sig over træneren, der valgte at sætte danskeren af holdet forud for denne sæson. Det på trods af Stephan Andersens nylige status som Danmarks foretrukne landsholdsmålmand - og en flot indsats ved EM.

Stephan Andersen forsøgte at lægge pres på klubledelsen for et par uger siden med følgende kritik af træneren:

- Da jeg to uger inden sæsonstarten fik at vide, at de ville satse på den anden målmand, spurgte jeg træneren, hvorvidt han havde set fodbold eller havde kendskab til fodbold.

- Jeg kan ikke se en fordel i, at klubben vil sætte en 36-årig på mål, hvor der hverken er chancer for det ene eller andet. I mig har de et salgspotentiale og noget videreudvikling. Men sådan skulle det ikke være.

Evian har i stedet for danskeren gjort brug af den rutinerede franske målmand Bertrand Laquait. Nu kan Stephan Andersen dog formentlig regne med, at tavlen viskes ren og han igen får chancen for at bevise sit værd.

Evian har tabt tre af sæsonens fire første kampe. Ud over Stephan Andersen spiller også Daniel Wass i klubben.

/ritzau/