Gudmundsson holder VM-udtagelse helt åben
De to trænere, Gudmundur Gudmundsson og Peter Bredsdorff-Larsen, torsdag eftermiddag i NRGi Arena i Aarhus da håndboldlandsholdet trænede. Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO
Hvem, der skal med i den endelige trup til håndbold-VM i Qatar, er slet ikke afgjort, siger landstræneren.

En hælskade generer Bo Spellerberg. En finger plager Kasper Søndergaard. Og Morten Olsen måtte melde afbud til VM i Qatar med en brækket næse.

Puslespillet med at finde de 16 spillere til den endelige trup til håndboldslutrunden er blevet vanskeligere på grund af flere skader og mange fravær.

Det erkender landstræner Gudmundur Gudmundsson, som efter Morten Olsens afbud nu skal sortere to mand fra den nuværende VM-bruttotrup på 18 spillere.

Derfor skal weekendens træningsturnering Totalkredit Cup bruges til at finde den optimale trup.

- Jeg håber på, at jeg bliver klogere i løbet af Totalkredit Cup. Jeg holder alt åbent alligevel, for man ved aldrig, hvad der sker. Vi har tre kampe i weekenden, og så er vi meget klogere efter det, siger Gudmundsson.

Islændingen har ikke fortrudt, at han har udtaget ekstra spillere, for det har der været brug for i optakten til VM.

- Vi har oplevet, at nogle spillere har været syge, en har fået barn, og flere spillere er blevet skadede. Så det har været meget vigtigt for os at beholde mulighederne.

- Så kan vi også forberede dem på VM, så vi råder over de alternativer, vi har brug for. Man skal heller ikke glemme, at vi har mulighed for at skifte to spillere ud under slutrunden, siger Gudmundsson.

Fredag aften skal Danmark spille den første af tre træningskampe i Totalkredit Cup, når Slovenien kommer på besøg i Odense. Kampen går i gang klokken 19.30.

/ritzau/