Administration 

Gift ved første blik: Hitler i kirke og porno på bagsædet

Debat
Et brudepar ved en badebro
Michael og Pernille (Foto: DR)

Er Michael bange for Will Smith? Har Carsten virkelig bygget et tårn til sine lænestole? Hvorfor er der så mange lærere med, og hvorfor kan deres børn ikke stave? Vor faste tv-kommentator har set første afsnit af ”Gift ved første blik”

Så er det igen blevet den tid på året, hvor landets kvinder m/k samles om fjernsynet hver torsdag for at bilde sig selv og hinanden ind, at de følger et meget spændende tv-eksperiment – og ikke bare ser endnu et dumt realityprogram. Med andre ord: ”Gift ved første blik” er tilbage på DR.

Og som en service til Avisen.dk’s læsere bringer vi hver fredag morgen en gennemgang af ugens afsnit. Så kan du lave noget mere fornuftigt torsdag aften, men stadig sladre med på arbejdspladsen næste formiddag. Selv tak.   

I denne syvende sæson følger vi som sædvanlig en række singler, der i jagten på kærligheden har indvilliget i at lade sig tvangsgifte. Efter fire uger skal de beslutte, om ægteskabet skal fortsætte eller om de skal skilles. Parrene er matchet af tre eksperter, der i ugens program indledningsvis forklarer, at de ikke længere sætter folk sammen baseret på almindelig fornuft. 

– I år har vi ændret matchmodellen, så de ting vi vægter højest er attraktion, seksualitet og værdier, forklarer den ene af eksperterne, sexolog Gert Martin Hald. Det han mener er, at det er bedst tv, hvis de nygifte synes hinanden er lækre og dermed måske har sex i fjernsynet. 

Det første par eksperterne matcher i år er Michael på 54 fra Silkeborg og Christina på 54 fra Vejle.

– Hun vil gerne have en høj mand, der stadig har hår på hovedet, og han vil gerne have en med langt, lyst hår, forklarer Gert, og man sidder allerede med fornemmelsen af, at eksperterne er sluppet lidt rigeligt nemt om ved opgaven denne gang. Christinas hår er i øvrigt ikke lyst, men gråt, men lad nu det ligge.

Michael er projektleder indenfor noget med VVS og elsker Kaj Bojesen-aber.

– Jeg har været single i over tre år, måske fordi arbejdet har fyldt meget i mit liv, siger han. Et forsigtigt gæt er, at hans ekstensive samling af modelbiler og modelfly også har haft indflydelse.

Michael viser rundt i sit hus.

– Her har vi min stue, hvor jeg har mine møbler, forklarer han, og virker lidt som et af de dér rumvæsner fra ”Men in Black”, der prøver at gemme sig bag en menneskehud. 

Imens bliver Christina, der er uddannet lærer, afhørt af programmets anden ekspert, adfærdspsykologen Annemette Staal. Og hun spilder ikke tiden.

– Din juicemaskine, bruger du den hver dag?, spørger hun Christina med bad cop-ansigtsudtryk. Det bekræfter Christina, og Annemette skriver ned på sit clipboard.

– Christina er et levende menneske, forklarer programmets tredje ekspert, psykolog og parterapeut Jacob Corbett. Hvilket jo så faktisk ikke er så smart, hvis Michael rent faktisk viser sig at være et rumvæsen. 

Det andet par vi møder er Pernille på 28, der er efterskolelærer fra Horsens, og Michael på 36, der er lærer fra Rudkøbing. Ja, der er to Michaler, pisseforvirrende. Og dermed er 75 procent af deltagerne på nuværende tidspunkt også lærere. De har nok kedet sig under corona-lockdown og tænkt, at de ligeså godt kunne prøve at blive gift.

– Her har vi indgangen, fortæller Pernille og peger på sin hoveddør, og med den første Michaels stue-gennemgang på begynderniveau in mente overvejer jeg et øjeblik, om jeg fejlagtigt har slået over på et boligprogram på Ramasjang.

Michael fra Rudkøbing viser også rundt i sit hjem på Langeland. Der roder helt vildt, måske fordi han har kat, måske fordi han har to små døtre fra sit tidligere ægteskab. En af dem har skrevet ”far” til ham på et stykke papir, stavet ”fra”, så han har nok ikke brugt coronaen på at hjemmeundervise sine egne børn. Jeg hører ikke rigtigt, hvad han siger, for jeg bliver forvirret over, at snorene i hans hoodie hele tiden skifter længde fra klip til klip, og pludselig er vi tilbage ved Pernille, der sidder og klapper sin hund.

– Han har det med at vende numsen til, når man kæler med ham, siger hun, og hun er således allerede forberedt på at dele seng med en mand, der elsker katte.

Det tredje par er den regnskabsansvarlige Jonna på 55 fra Fredericia og socialpædagogen Carsten på 59 fra Skanderborg. Carsten står på rulleskøjter (med stave), bor i bofællesskab og har sine lænestole stående på et besynderligt form for podium i stuen. Jonna kører med trillebør og fodrer heste i sit hobbylandbrug og har købt en babyseng til sin hund, Gaby, der nu skal vige pladsen i dobbeltsengen.

– Med en mand kan jeg jo nå det dobbelte på den halve tid, siger hun, og de romantiske klokker bimler videre, da parrene kort efter skal møde hinanden første gang og vies. Carsten ligner en, der savner sine møbler, og Jonna har samme blik i øjnene som pigerne på gymnasiet havde, når de blev sat sammen med mig til gruppearbejde. Bagefter er der fest, eller, der er i hvert fald nogen, der sidder ned og spiser i pænt tøj.

– Kære Jonna, i dag skal vi starte på en rejse, der nok ikke bliver nem, siger Carsten i sin tale, og forventningstyrer på fornem vis ægteskabet fra day one.

– Lige da jeg så ham, tænkte jeg, hvor ser han kedelig ud.  Men da han så begyndte at sige noget, så fik jeg et helt andet indtryk af ham, betror Jonna sin datter.

Jeg er ikke helt sikker på, om vi har været til samme bryllup.

– Hun er fin nok, jeg er tilfreds, siger Carsten til sine venner. Hvilket er store ord fra en mand, der har bygget et udkigstårn til sine lænestole.

 

Michael og Christinas vielse er om mulig endnu mere festlig.

– Jeg hedder Michael, siger Michael og præsenterer sig selv foran alteret.

– Det havde jeg gættet, sammen med min familie, siger Christina, og det giver et sæt i Michael, som har nogen afsløret hans dybeste hemmelighed.

– Og hvad hedder du?, spørger han med en anelse skælvende stemme.

– Du må komme med et bud, siger Christina, og Michael ligner en, der nærmest håber på, at Will Smith kommer brasende ind i kirkerummet og tilintetgør dem begge med en laser-gun. Det gør Will Smith ikke, men det næste der sker er næsten ligeså mærkeligt.

– Hitler, lyder det som om, Michael siger. Altså, det siger han nok ikke, men det lyder virkelig sådan.

Da Christina har afsløret, at hun hedder Christina, og vielsen er på plads, skal der tages billeder.

– Kan du lave mad?, spørger Christina imens.

– Hvis jeg får lov, svarer Michael. Han virker træt. Måske fordi han har samlet modelfly hele natten, måske fordi han har siddet og skrevet på sin tale. Den er i hvert fald så lang, at den skal rulles sammen, og ligner noget, der enten er fundet ved Dødehavet eller stjålet fra en gigantisk industriprinter.

– Har du øvet den mange gange?, spørger Christina nedladende.

 

Nå, så er der mere gas i Pernille og unge-Michael. Pernille virker allerede liderlig i kirken, og parret når knap nok få taget bryllupsbilleder, inden de første rigtige kys falder.

Bagefter vil Michael åbne en flaske champagne i bilen.

– Sprøjt over dig selv, ikke over mig, siger Pernille.

Michael mumler et eller andet.

– Ikke endnu, tilføjer Pernille.

Hvis hun ikke får en ordentlig tur på bryllupsnatten, så vil jeg have mine licenspenge tilbage.

 

Vi er tilbage næste uge, hvor der kommer yderlige to par med, og I slipper først, når programmet slutter om to måneder.

 

PS.: Find lige selv afsnittet på dr.dk og spol hen til det sted, hvor Michael og Christina bliver gift. Jeg sværger på, han kalder hende ”Hitler”.  

Portræt af Søren Baastrup
Søren Baastrup er forfatter og freelancejournalist Foto: Privat

 

 

 

 

 

Nyheder

Lava nærmer sig havet: 
Risiko for giftige gasser 

vand fosser ud af vandhane
Sundhed

Livsfarlig bakterie

findes på ni ud af ti

danske plejehjem

mand sidder i hvid t-shirt
Kendte

Chris Anker begraves

i stilhed 

prinsesse marie smiler
Kongelige

Prinsesse Marie

fortsætter kampen

Christiansborg i aftenmørke
Nyheder

Vagter afvist af PET:

Stod for sikkerheden

i ministerium

have på ejendom
Livsstil

Herskab på budget:

Tre herregårde som ikke

koster en bondegård

folk står på gaden
Nyheder

Kreta ramt af

jordskælv 

radiator
Nyheder

Det bliver dyrere

at holde varmen

til vinter

benzinstander på tankstation
Nyheder

Britisk benzin-panik 

mand smiler
Nyheder

Dansk mindretal

skriver historie

regnbue ved stranden i Vorupør
Nyheder

Ugens vejr: Hele

garderoben skal i brug

bil med talibankrigere på ladet
Nyheder

Forbyder barberer

at trimme skæg

Alle de kvindelige skuespillere fra "Badehotellet" fotograferet i kulisserne med ikke i kostumerne.
Kendte

Badehotellet-stjerne

er blevet gift

En politibil med udrykning.
Krimi

Politiet afspærer boligområde:

Undersøger mistænkeligt forhold

Siden af en politibil
Krimi

Ung mand i kritisk tilstand

efter fald fra bygning

Krimi

Flere får nej til

prøveløsladelse

Mette Bluhme Rieck kigger direkte ind i kameraet.
Kendte

Tv-vært i panik:

Venter barn

Chris Anker Sørensen sidder med den ene arm over den anden og taler.
Sport

Chris Ankers kammerat:

Det er så sørgeligt

Syv tomme øl flasker
Krimi

Spritbilist eftersøges

stak af fra såret ven

En hånd holder et lille gult blad
Livsstil

Gode råd:

Sådan griber du haven an i efteråret

En langhåret guitarist
Kendte

Status Quo-stifter død

en golfspiller og en flot udsigt
Sport

Ryder Cup: Druk på banen 

En kortklippet fyr stirrer på dig
Kendte

Simon Kvamm smider skjoldet

En smuk kvinde og en yngre mand
Kendte

Helena Christensens søn arresteret 

En ketchup-klips presser ketchup ud
Mad og drikke

Heinz introducerer ketchup-presseren

En man i en boksering strækker armene ud
Sport

Kæmpe chok: Ukendt ukrainer slår sværvægtsfavoritten

en kok med høj kokkehat i et køkken med mange kobbergryder
Mad og drikke

Bocuse d'Or kårer verdens bedste kok

et væltet tog
Krimi

Togulykke i USA – flere dræbte

Landbrug & Fødevarers hovedkontor
Nyheder

Bestyrelse færdig efter krænkelsessag

Merkel vinker
Nyheder

Rundspørge overrasker:

De færreste i Tyskland

vil savne Merkel

Travle hænder på en bærbarcomputer.
Nyheder

Sådan får du altid svaret

på vigtige beskeder

Andrea Elisabeth Rudolph portræt
Kendte

Andrea Elisabeth

Rudolph jubler:

Jeg er kræftfri

Tom Cruise og Hayley Atwell
Kendte

Tom Cruise single igen

Side på politibil
Krimi

Mand død efter overfald med hobbykniv

indbrudstyv
Krimi

Tyv afsløret af børns højttaler

person ved skærm
Krimi

24-årig var utilfreds med sin løn

person med mobil
Livsstil

Quizzer kan være

farlige for dit privatliv

hajfinner
Dyreliv

3.500 hajfinner beslaglagt
- 1.000 hajer dræbt

JNBY-logo
Helt vildt

Tøjfirma opfordrer til
at skyde indere

Lakserytteren og Mille Funk
Film og TV

Chok i Vild med dans

billede af politibil
Krimi

Spritstiv kvinde bragede ind i patruljevogn

Elon Musk og Grimes
Kendte

Elon Musk går fra kæresten

Jitender Maan
Krimi

Dramatisk video:

Gangster skudt og

dræbt i retssal

Røg og aske fra vulkan
Nyheder

Nyt vulkanudbrud stopper flytrafik

Santino og Jimmi Levakovic
Krimi

Levakovic-brødre udvist af Danmark

Mai Villadsen
Nyheder

Stress, mobning og krænkelser hos Enhedslisten

Danserne i Vild med dans
Film og TV

Vild med dans:

I aften er det slut

Lastbiler fra Arla
Nyheder

Panik efter Brexit:

Julen er i fare

illustration af udgravning
Helt vildt

Spektakulært fund:

Finder 23.000 år gamle

fodspor

kvinde kigger ind i kameraet
Film og TV

Her er den nye dommer

i X Factor

vindmølle i landskab
Nyheder

Energipriser på himmelflugt:

Dyr vinter venter 

redningfolk i snestorm på bjerg
Nyheder

Fem bjergbestigere dør

på Europas højeste bjerg

Helle Thorning-Schmidt - Blondinens Betragtninger
Kendte

Blondinens betragtninger:

Helle Thorning springer ud

som forfatter

dansere på dansegulvet
Film og TV

Vild med dans-stjerne

vil kun imponere

én dommer

hund med åben mund
Dyreliv

76-årige Alice blev
bidt af rottweiler: 
Nu skal den aflives

tv-skærm
Film og TV

Lyver du også om

dine streamingvaner? 

lottokugler suser rundt
Helt vildt

Vinder 2 millioner:

Vil købe støvsuger

og kaffemaskine

mand på strand
Nyheder

Sommeren vender tilbage

i weekenden

mennesker på golfbane
Kendte

Harry Potter-stjerne

kollapser under kendiskamp 

camilla nørgaard poserer
Kendte

Nyt job

til TV2-vært

Gitte Seeberg
Nyheder

Tidligere toppolitiker trækker sig efter brøler

Julia Roberts og Hugh Grant
Underholdning

Manden bag Notting Hill er død

Carlos i retten
Nyheder

Ny livstidsdom til terroristen Carlos

hus midt i lava
Nyheder

VILDT BILLEDE: Danskers hus omringet af lava

Bølger rammer stranden
Nyheder

Vindstød af stormstyrke rammer store dele af landet

Linda Evangelista portræt
Kendte

Indgreb gik galt:

Supermodel vansiret

portræt Svend Lings
Nyheder

Politiet efterforsker

igen selvmordslæge

Underholdning

Nissemagi på DR: Laver ny familiejulekalender

Efterlyst mand
Krimi

Mistænkt knivstikker efterlyses

Chris Anker Sørensen på cykel
Sport

Chris Anker Sørensens bror:

Vi udlevede cykeldrømmen

sammen

hashplante
Krimi

Danskere knaldet:

Gemte 780 kilo hash

i tomatdåser

caroline wozniacki smiler
Kendte

Godt nyt til fans: 
Wozniacki klar 
til sidste kamp

silas holst og lise rønne poserer
Film og TV

Silas om Lise Rønne:

Jeg er helt pjattet

med hende

indkøbskurv med grøntsager
Sundhed

Disse madvarer er

guld værd for helbredet

galakse
Helt vildt

Finder seks 
døde galakser 

færge på havet
Nyheder

Stormen aflyser

flere færger

villa set fra luften
Helt vildt

80 millioner: Dansk

milliardær sætter tre

villaer til salg

Nyheder

Medicinal-boss:

Corona er overstået

om et år

høje bølger ved strand
Nyheder

Nu rammer stormen: 
Bølger på fem meter

bil har ramt træ
Krimi

Voldsom ulykke:

Bragede frontalt

ind i træ