Gaza-beboer brænder sig selv ihjel
En palæstinenser er død, efter han satte ild til sig selv i protest over sin families elendige levevilkår.

En ung mand fra Gaza er død af de kvæstelser, som han pådrog sig, da han i protest over sin families dårlige og fattige vilkår satte ild til sig selv på et hospital i det palæstinensiske selvstyreområde.

Det oplyser Ashraf al-Qedra, talsmand for det Hamas-ledede sundhedsministerium i Gaza By i en e-mail til medierne.

Den nu afdøde mand - som hedder Mohamed Abu Nada - gik for et par dage siden ind i lighuset ved Shiffa Hospital, hældte benzin over sin krop og antændte væsken.

Ifølge den unge mands far ville sønnen med aktionen tiltrække opmærksomhed om sin families håbløse levevilkår.

- Jeg bad torsdag min søn om at gå ud og finde sig et arbejde, fordi jeg ikke selv har arbejde, og vi har ingen mulighed for at klare os selv, sagde faren forleden til medierne, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Flere internationale organisationer vurderer, at arbejdsløsheden og fattigdommen i Gaza aldrig har været værre end nu. Især som følge af Israels blokade mod området, der blev indført efter Hamas-bevægelsen sikrede sig kontrol over Gaza i 2007.

FN antyder i en ny rapport, ifølge BBC, at området nærmest vil være ubeboeligt for mennesker om få år, såfremt levevilkårene og de offentlige serviceydelser ikke forbedres.

Infrastrukturen kan ikke holde trit med befolkningstilvæksten, der er mangel boliger, skoler og hospitalssenge, og vandforsyningen er også alt for utilstrækkelig. FN konkluderer, at leveforholdene er forværret siden 1990'erne.

Arbejdsløsheden blev i 2011 skønnet til 29 procent, og den er øget siden. Især kvinder og unge mænd har vanskeligt ved at finde arbejde.

/ritzau/