Garmin-chef til Weltz: Sig det som det er
Johnny Weltz' chef opfordrer sin sportsdirektør til at fortælle, hvad han ved om dopingbrug før i tiden.

Når Johnny Weltz fastholder, at han ikke har været involveret i distribution af doping tilbage i 1997, er det ikke hans nuværende chef, der har bedt ham om det.

Danskeren får opbakning af sin boss på Garmin-Sharp-holdet, hvis han har lyst til at lette hjertet og fortælle, hvad der foregik af ulovligheder dengang.

- Jeg var selv en del af US Postal-holdet på det tidspunkt, og jeg ved, hvad der foregik.

- Jeg tror det ville være bedre, hvis Johnny bare sagde "okay, det skete i 1997, og jeg er ked af det, men det er mange, mange år siden, og meget har ændret sig siden da", siger Vaughters til BT.

Johnny Weltz har benægtet, at han i sin US Postal-tid har afleveret poser med doping til den lejlighed i Girona, hvor holdets ryttere boede.

Dermed modsiger han det hændelsesforløb, som den tidligere US Postal-rytter Tyler Hamilton beskriver meget nøje i sin nye bog "The Secret Race".

Jonathan Vaughters siger, at Johnny Weltz' ansættelse ikke afhænger af, om han indrømmer at have medvirket til doping dengang.

Vaughters skrev onsdag på et offentligt debatforum på hjemmesiden Cyclingnews, at rytterne Christian Vande Velde, Tom Danielson og David Zabriskie - der alle er på kontrakt hos Garin-Sharp - tidligere har benyttet sig af doping.

De tre ryttere har ikke selv tidligere fortalt offentligt, at de har dopet sig.

/ritzau/